İphone Alarm Sesi Nasıl Ve Nereden Değiştirilir? İphone Alarm Sesi Değiştirme (İphone 7, 8, 10 Ve 11)

Güncelleme Tarihi:

İphone Alarm Sesi Nasıl Ve Nereden Değiştirilir İphone Alarm Sesi Değiştirme (İphone 7, 8, 10 Ve 11)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:46

Bir iPhone kullanıcısıysanız sizi her gün uyandıran varsayılan alarm tonunuz artık uyandırmak için yeterli gelmeyebilir. Çok can sıkıcı bir alarm sesi de olabilir. Sorununuz ne olursa olsun, alarm sesini bazen değiştiremeyebilirsiniz. iPhone alarm sesi nasıl ve nereden değiştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Saat uygulaması ile iPhone'unuzu bir çalar saate de dönüştürebilirsiniz. Bunun için de Ana Ekrandan ya da Denetim Merkezi'nden Saat uygulamasını açmanız gerekir. Aynı zamanda Siri'den sizin için alarm kurmasını da isteyebilirsiniz.

iPhone Alarm Sesi Nasıl ve Nereden Değiştirilir?

İphone telefonda bazen alarm sesini değiştirmek gerekebilir. Bazen insanlar her gün aynı saatte aynı melodi ile uyanmaktan sıkılır. Bazen de aynı melodiyi her sabah duymak, alışkanlık haline gelir ve sizin uyanmamanıza ve alarmı kapatıp geri uyumanıza neden olabilir. Bu nedenle de ara ara alarm sesini arada bir değiştirmek gerekebilir. Bazı insanlar yüksek sesli alarmlarla uyanmayı tercih ederken bazıları ise, daha az sesli alarm seslerini tercih eder. Tüm bu tercihler ise, zaman içinde değişebilir.

iPhone Alarm sesi Nasıl ve Nereden Değiştirilir?

Haberin Devamı

İlk olarak, iPhone “saat” uygulamasını açarak ve “Alarm” sekmesini seçmeniz gerekir.

Alarmı gördükten sonra da, ekranın sol üst köşesinde bulunan “Düzenle” düğmesine dokunmanız gerekir.

Özelleştirmek istediğiniz alarmı seçmeniz gerekir. Alarmınızı ayarlamak için ekranda “Ses” i seçmeniz gerekir.

Point bu noktada seçebileceğiniz iki seçenek bulunur. Aynı zamanda zil seslerinden birini de kullanabilir ya da telefonunuzun ses kütüphanesinden (veya Apple Music) istediğiniz bir şarkıyı seçmeniz gerekir.

Ön izlemek için bir zil sesine dokunmanız ve daha sonra “zil sesleri” kısmına kaydırdıktan sonra istediğiniz zil sesini seçmeniz gerekir.

Telefonunuzdaki zil seslerini beğenmezseniz de iPhone indirebileceğiniz ve iTunes Store’dan satın alabileceğiniz zil seslerine göz atmak için “ton Mağazası” düğmesine de tıklayabilirsiniz.

Aynı zamanda, telefondaki zil seslerini beğenmezseniz, kendi şarkılarınızdan birini zil sesiniz olarak da ayarlayabilirsiniz. Bu seçenek için de “şarkılar” bölümünü tıklayabilir ve istediğiniz şarkıyı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Doğrudan görüntülenen ekrana göz atabilir ya da doğrudan bir şarkı Başlığı da arayabilirsiniz.

“Seç “düğmesine tıkladıktan sonra da ” Geri ” düğmesine dokunmanız gerekir.

Haberin Devamı

Son adım olarak da, alarmınızı özel ses ile kaydetmek için “Kayıt”ı seçmeniz gerekir. Daha sonra da alarm sesiniz değişmiş oluyor.

IPhone için Alarm Zil Sesi Nasıl Özelleştirilir

Alarm sesini iTunes mağazasından ya da iTunes arşivinizden satın aldığınız şarkılarla da değiştirmenize de izin verilir.

Saat uygulaması > Alarm > Düzenle'ye kısmına giderek bir alarm seçmeniz gerekir. Ardından ses menüsüne gitmeniz gerekir.

Listenin en üstüne giderek, "düğmesine dokunmanız ve çok çeşitli seçenekler içinden zil sesleri satın alabileceğiniz iphone'nun iTunes mağazasına yönlendirilirsiniz. Aynı zamanda daha önce müzik satın aldıysanız ama mevcut iPhone'unuza indirilmemişse, “Satın Alınan Bütün Tonları İndir” e tıklamanız gerekir. Apple iTunes hesabınızı kontrol ederek satın aldığınız tonları sizin için indirir.

Haberin Devamı

Alarmı zil sesi olarak kullanmak için de iTunes arşivinizden bulunan bir şarkı da seçebilirsiniz. Şarkılar altında, "Bir parça seç" i tıklamanız gerekir. Bu da sizi iTunes arşivinize götürür. Alarm sesi olarak kullanmak istediğiniz herhangi bir şarkıyı seçmeniz gerekir. İstediğiniz sesi seçtikten sonra da, Son ekrana geri dön'ü tıklayarak Kaydet'i tıklamanız gerekir. Bu sayede tercih ettiğiniz alarm tonu yeni alarm sesiniz olarak da ayarlanır. Fakat 12.7 ve sonraki sürümlere sahip olan iTunes, Tonlar sekmesi artık görüntülemiyor. Ama bu nedenle de iOS 12 ve daha sonraki sürümleri çalıştıran iPhone'da ise, alarm zil sesi yapmak için iTunes tonları da ekleyemezsiniz. Bu durumda da, alarm zil sesini profesyonel bir şekilde üçüncü taraf uygulaması ile özelleştirmeniz çok daha iyi olur. Bu sayede zil sesi yapmak istediğiniz şarkıları özgürce alarm sesi olarak ayarlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!