iPadOS 16 ne zaman, hangi cihazlara gelecek? iPadOS 16 özellikleri ile merak uyandırıyor

Güncelleme Tarihi:

iPadOS 16 ne zaman, hangi cihazlara gelecek iPadOS 16 özellikleri ile merak uyandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 14:32

iPadOS 16 özellikleri ile merak uyandırıyor. Yeni iPad modellerini piyasaya süren Apple, iPadOS 16 özelliklerini pek çok iPad modelinde de erişime açacak. İşte, iPadOS 16 özellikleri hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

iPadOS 16 özellikleri Apple tarafından erişime açıldı. Buna göre iPad Air (5. nesil), 12.9 inç iPad Pro (3. nesil veya daha yeni modeller) ve 11 inç iPad Pro’da (1. nesil veya daha yeni modeller) güncellemeden faydalanabilecek. Yeni sürümdeki bazı özellikler şu şekilde olacak;

Mesajı düzenleyin

Gönderdikten sonraki 15 dakika içinde mesajları düzenleyebiliyorsunuz. Alıcılar da mesajlara yapılan düzenlemelerin listesini görebiliyor.

Mesajı geri alın

Gönderdikten sonraki 2 dakika içinde mesajları geri alabiliyorsunuz.

Okunmadı olarak işaretleyin

Yanıtlamaya vaktiniz yoksa, daha sonra yanıtlamayı unutmamak için mesajları okunmadı olarak işaretleyebiliyorsunuz.

Son silinen mesajları kurtarın

30 gün öncesine kadar sildiğiniz mesajları kurtarabiliyorsunuz.

Mesajlar uygulamasında SharePlay özelliği

Filmler, müzik, antrenmanlar ve oyunlar gibi eşzamanlı aktiviteleri, Mesajlar uygulamasında sohbet ederken arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Sizinle Paylaşılanlar API’ı

Geliştiriciler, uygulamalarına Sizinle Paylaşılanlar bölümü ekleyebiliyor. Böylece birisi size video veya makale gönderdiğinde o an bakmaya vaktiniz yoksa, uygulamayı tekrar açtığınızda bunları kolayca bulabiliyorsunuz.

Ortak çalışma davetleri

Bir proje üzerinde ortak çalışmak için Mesajlar uygulamasıyla davet gönderebiliyorsunuz. Yazışmadaki herkes belgeye, hesap tablosuna veya projeye otomatik olarak ekleniyor. Bu özellik Dosyalar, Keynote, Numbers, Pages, Notlar, Anımsatıcılar ve Safari’nin yanı sıra üçüncü taraf uygulamalarla kullanılabiliyor.

Ortak çalışma güncellemeleri

Katılımcılardan biri düzenleme yaptığında, Mesajlar uygulamasındaki konuşmanın üst kısmında aktivite güncellemeleri gösteriliyor. Güncellemelere dokunarak, paylaşılan projeye geri dönebiliyorsunuz.

Mesajlar uygulamasında Ortak Çalışma API’ı

Geliştiriciler, uygulamalarındaki ortak çalışma deneyimlerini Mesajlar ve FaceTime ile entegre edebiliyor. Bu sayede, birlikte çalıştığınız kişilerle iletişim kurduğunuz yerden iş birliğine başlamak ve ortak çalışmayı yönetmek kolaylaşıyor.

Sesli mesaj çalma

Sesli mesajları dinlerken ileri veya geri alabiliyorsunuz.

Referans Modu

Referans Modu, Liquid Retina XDR ekrana sahip 12.9 inç iPad Pro’ya popüler renk standartları ve video formatları için referans renk sunma imkanı tanıyor.

Sidecar ile Referans Modu

12.9 inç iPad Pro’yu Mac’iniz için
ikincil referans ekranı olarak kullanabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Ekran Büyütme

Yeni ekran ölçekleme ayarı, uygulamalarınızda daha fazla içerik görüntüleyebilmeniz için ekranın piksel yoğunluğunu artırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!