Ip Adresi Nasıl Değiştirilir? Ip Adresi Değiştirme Programları Ve Uygulamaları (Pc Ve Telefon)

Güncelleme Tarihi:

Ip Adresi Nasıl Değiştirilir Ip Adresi Değiştirme Programları Ve Uygulamaları (Pc Ve Telefon)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:45

İnternete bağlandığınız zaman her cihazın, İngilizce açılımı “Internet Protocol Address” olarak bilinen dinamik bir IP adresi de vardır. IP adresinin, bu protokolü kullanan cihazların birbirleri ile veri alışverişinde bulunmaları için kullanılıyor. Adrese “dinamik” sıfatının takılmasının en önemli nedeni de biz internette gezinirken o adresin sürekli olarak değişmesidir. IP adresi nasıl değiştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dinamik IP adresi, siz internete her bağlanmanız zaman değişir. Bu sırada müsait olan IP size geçici bir şekilde tanımlanır.

IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

Dinamik bir IP adresi gibi tabii statik bir IP adresi de olabilir. Bu adresler isminden de anlaşılacağı gibi geçici olmayan adreslerdir ve genellikle de sabittir. Statik olan adresleri bir yönetici manuel bir şekilde atar, dinamik adresler ise sunucunun yazılımı tarafından otomatik olarak atanır. Bilgisayarların birbirleri arasında kolaylıkla iletişimini sağlayan bu adresin aynı zamanda bir web sitesine ulaşmak için kullanılabileceği de söylenebilir.

Bu adresler ise, cihazlarımızın seçici özelliğini temsil eder. Aynı zamanda, parmak izlerimiz gibi de eşsizdirler. IP adreslerinin formu ise, “00.00.000.000” olacak şekilde yazılır. Burada yazan sayılar 8 bitlik sayılarla ifade edilir ve sayılar ise, 254’ten daha büyük olamaz. Çünkü kullanıcı kendi ülkesinde yasaklanan bir web sitesine girebilmek için ülkesinin kısıtlamasını aşarak bu adresi değiştirdiği zaman artık o web sitesine sorunsuz bir şekilde girebilir.

Genel IP adresi, siz internete bağlanırken diğerleri ile iletişiminizi sağlar. Bu IP adresinin herkese açık olması yerine gizlemeyi tercih ederseniz, VPN ya da bir web proxy de kullanabilirsiniz. Bazı servisler ise, abonelerine statik bir IP adresleri atasa bile evde kullanılan cihazların genellikle dinamik bir IP adresi bulunur. Bu her iki durumda da IP değişikliğinin talebi için servisle iletişime geçmeniz gerekir. Genel ve harici internet IP adresinizi ise, kendiniz değiştiremezsiniz.

Android Cihazınızda IP Adresi Değiştirme

Telefonlarınızda IP adresini çok basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Değiştirmek için de telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne girerek “Ağ ve İnternet” > “Wi-Fi” kısmına gelmeniz gerekir. IP adresini değiştirmek istediğiniz zaman, bağlı olduğunuz ağa basılı tutarak “Unut” seçeneğini kullanmanız gerekir. Daha sonrasında ise, “Kullanılabilir Wi-Fi Ağları” listesini bularak “Gelişmiş Seçenekler” > “DHCP” seçeneğini tıklamanız gerekir. Buradan “statik” kısmını seçerek ve IP adresi alanlarını doldurmanız gerekir. Wi-Fi’ye tekrar bağlanmanız gerekir.

iPhone Cihazınızda IP Adresi Değiştirme

IOS işletim sistemine sahip olan iPhone cihazınızda IP adresini değiştirmek için öncelikle “Ayarlar” kısmına girmeniz gerekir. Daha sonra da Wi-Fi’yi seçmeniz gerekir. Karşınıza çıkan menüde ise, “Manuel” kısmını seçerek ve istediğiniz IP adresini girmeniz gerekir.

Bilgisayarınızın IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

IP adresi, internete bağlandığınız zaman cihazın modeminden alınan bir adrestir. Yerel IP adresini öğrenmek isterseniz de görev çubuğunda yer alan ağ simgesinin üzerine sağa tıklamanız gerekir. İlgili menüden de “Ağ ve İnternet Ayarlarını Açın” seçeneğini tercih etmeniz gerekir. “Durum” -> “Ağ ve Paylaşım Merkezi” seçeneğine tıklamanız gerekir. Bu adresi kısayoldan da rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sonrasında da “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir.” demeniz gerekir.

IP Adresi Değiştirme Programı

IP adresini değiştirmenin pek çok farklı yolu olduğu gibi program ile değiştirme yöntemi de vardır. İnternet dünyasında pek çok IP adresi değiştirme programı bulunuyor. Bunlardan birisi olan; Safe IP, tamamen ücretsiz ve Türkçe hizmet veren bir programdır. Türkçe de dahil olmak üzere 26 farklı dil seçeneği vardır ve tarayıcı hızını da artırır.

Karşınıza çıkan bağlantılardan bağlı bulunduğunuz ağı seçmeniz gerekir. Bu sayede, karşınıza “Ayrıntılar” kısmı çıkar. Ayrıntılara tıkladığınız zaman IPv4 Adresinin karşılığı ise, sizin yerel IP’nizi verir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!