iOS 16 özellikleri neler? İşte merakla beklenen yenilikler

Güncelleme Tarihi:

iOS 16 özellikleri neler İşte merakla beklenen yenilikler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 21:07

Apple, iPhone işletim isteminin son sürümü iOS 16'yı tanıttı. Apple, uzun süredir beklenen yeni iOS güncellemesini ilk kez görücüye çıkardı. Peki, iOS 16 güncellemesi iPhone'ları nasıl değiştirecek? Hangi yeni özellikler kullanıcılara sunulacak?

Haberin Devamı

Apple bugün IOS 16'nın önizlemesini sundu. Teknoloji devi Apple, her yıl California'da düzenlediği Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda yeni ürünlerini tanıtıyor. Apple, işletim sistemi IOS 16'yı dünyaya duyurdu. Ağırlıklı olarak yazılım geliştirmeleri duyuran şirket, Apple Watch için bazı 'fitness' özellikleri ekledi.

iOS 16 ÖZELLİKLERİ

Apple, pek çok kişinin beklediği iPhone kilit ekranını daha kullanışlı hale getirdi. iOS 16 sürümünde, ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği geldi. iOS 16 ile birlikte kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

Öte yandan mesajlar uygulamasına da yenilik geldi. iMessage kullanıcılarının kullandığı emoji, gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Bunun yanı sıra iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de yeni güncellemede yer aldı.

Haberin Devamı

Türkiye'de açık olmayan Apple Pay'e de yenilikleri getiren Apple, Haritalar için de yenilikler duyurdu. Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada güncelleme yapılabilecek.

iOS 16 özellikleri neler İşte merakla beklenen yenilikler

iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde "Safety Check" isimli bir altyapı geldi.

Genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelen yenilikler arasında.

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek.

Yeni güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi.

Apple Watch için bazı 'fitness' özellikleri de gelen yenilikler arasında dikkat çekiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!