İnterneti kim buldu ve icat etti? İnternet ne zaman bulundu

Güncelleme Tarihi:

İnterneti kim buldu ve icat etti İnternet ne zaman bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 02:34

İnternet son yıllarda Dünyanın dört bir tarafına yayılmış durumdadır. Günümüzde interneti sadece evlerde değil akıllı cihazlar sayesin gittiğimiz her yere götürebiliyoruz. Bu yüzden internet artık insanlar için olmazsa olmazlar arasındadır. İnsanların bir parçası haline gelen internetin kim tarafından bulunduğu merak edilmektedir. Peki, interneti kim buldu ve icat etti? İnternet ne zaman bulundu? Sizler için internet ile ilgili bilgileri derledik.

Haberin Devamı

İnternet sayesinde insanlar istenen bilgiye çok hızlı bir şekilde erişebilmektedir. Bundan dolayı internet günümüzde fazlasıyla mühim bir yere sahip teknolojidir. İnternet ilk başlarda Amerika’nın askeri haberleşme hedefiyle planladığı ağ sayesinde meydana gelmiştir. Zamanla gelişerek de günümüz halini almıştır.

 İnterneti Kim Buldu?

 İnternet iki büyük mucit tarafından keşfedilmiştir. Bu mucitler ise Vinton Cerf ve Tim Berners’tir. İki büyük mucit sayesinde internet çok kısa bir sürede tüm dünyaya yayılmıştır.

 İnternet İlk Olarak Ne Zaman, Nasıl İcat Edilmiştir?

 İnternetin keşfi ve meydana gelmesi aşamalı olarak gerçekleşmiştir. İnternetin ilk temelleri 1950’li senelerde Amerika’da atılmaya başlanmıştır. Daha sonra ise 1960’lı ve 1970’li senelerde internet hızlı bir biçimde gelişme yaşamaya başlamıştır. Dünümüzdeki halini almasıysa 1989 senesinde son bulmuştur. Bu yüzden internetin tam anlamıyla icat edilmesi 1989 senesi olarak kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

 1989 senesinde İsviçre'nin Cern kentinde herkesin ortak kullanabildiği bir alışveriş ağı kurulmak istenilmiştir. Sonrasında meydana getirilen bu ağa dünyadaki farklı insanların da bağlandığı görülmüştür. Böylece internet tüm dünyaya açılmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!