Instagram'da telefon numarasını silme ve gizleme işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Instagramda telefon numarasını silme ve gizleme işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 14:56

Instagram'da yer alan telefon numarasının silinmesi ve gizlenmesi kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Özellikle doğrulama amaçlı olarak hesabınıza telefon numarası eklemeniz gerekebiliyor. Instagram hesabınıza eklediğiniz telefon numarasının ne şekilde silineceği hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Instagram'da telefon numarasını silme ve gizleme işlemi nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram'da hesabınızın doğrulanması için telefon numaranızı eklemeniz gerekebilir. Telefon numaranızı silmek, gizlemek ve değiştirmek için kişisel bilgilerinizi düzenlemeniz gerekmektedir. Bunun için ise öncelikli olarak hesabınıza giriş yapmanız ve ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir. Ayarlar seçeneğine bastıktan sonra hesap bilgileri kısmında yer alan "Kişisel Bilgiler" seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Böylece telefon numarasının silinmesi mümkün olmaktadır.

 Instagram'da Telefon Numarasını Silme ve Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

 Instagram'da telefon numarasını silmek isteyen kişilerin hesap ayarlarına girmesi ve bu alanda bulunan kişisel bilgiler kısmını düzenlemesi gerekmektedir. Instagram hesabınızdan telefon numarasının kaldırılabilmesi için öncelikli olarak hesabınıza giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise sağ üst köşede bulunan profil simgesine dokunmanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan ekranda ise "Profili Düzenle" seçeneğinin açılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Instagram hesabınıza eklediğiniz telefon numarasının silinmesi mümkün olmaktadır. Ancak gizlemek için özel bir işlem yapmanıza gerek kalmamaktadır. Hesabınıza eklediğiniz cep telefonu numarası zaten gizli kalır ve diğer kullanıcılar ile paylaşılmaz. Aynı zamanda cep telefonu numaranızın gizli olması gibi e posta adresinizin de gizli kaldığını söylemek mümkündür.

 Instagram'da Telefon Numarası Kaldırma

 Instagram hesabınıza eklediğiniz telefon numarasını kaldırmak için öncelikli olarak hesabınızın bağlı olduğu e posta adresinin doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda hesabınıza ekli olan e posta adresinin kullanılabilir durumda olmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kişisel bilgiler kısmına girdikten sonra ise telefon numaranızın yazılı olduğu kısma dokunarak numaranızı silmeniz mümkün olmaktadır.

 Instagram hesabı oluşturulurken size kayıt olabilmeniz için iki farklı seçenek sunulmaktadır. Telefon numaranız ile kayıt olabileceğiniz gibi e posta adresinizi kullanarak da kayıt oluşturabilmeniz mümkün olmaktadır. Hesabınızı oluştururken telefon numaranız ile kayıt olmanız durumunda sonrasında profilinizde bulunan ayarlar kısmından numaranızı silmeniz ve değiştirmeniz de mümkün olmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!