Instagram veri silme nedir ve nasıl yapılır? Instagram verileri nasıl silinir

Güncelleme Tarihi:

Instagram veri silme nedir ve nasıl yapılır Instagram verileri nasıl silinir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 17:29

Instagram veri silme, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanının fazla olmasından dolayı önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Instagram veri silme nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Instagram veri silme nedir ve nasıl yapılır? Instagram verileri nasıl silinir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram veri silme telefonun ayarlar kısmına girerek uygulamalar kısmından yapılan bir işlemdir. Bu sayede telefonun hızlanması mümkündür.

 Instagram Veri Silme Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Instagram verileri yapılan aramaları, yüklenen video ve fotoğrafları, paylaşılan gönderileri, kaydedilen şifreleri ve çerezleri kaydeden bir uygulamadır. Bunların uzun süreli olarak kaydedilmesi uygulamanın telefonda daha fazla yer kaplamasına ve telefonun yavaşlamasına neden olur. Bu nedenle ara ara uygulamaların verilerini silmek ve telefonu hızlandırmak gerekir. Özellikle uzun süre kullanılan uygulamaları daha sık temizlemek gerekmektedir.

 Telefonların ayarlar kısmından uygulamaları seçmek ve ön belleklerini ya da verilerini temizlemek mümkündür. Bu sayede uygulamalar telefonunuza ilk kez yüklenmiş gibi olur ve sadece uygulama boyutu kadar yer kaplar. Telefonlarda Iphone hariç ayarlara girerek yüklü uygulamalardan Instagramı seçmek ve ön belleği temizleme demek yeterlidir. Yalnızca Iphone telefonlarda bilgisayara bağlamak ve sonrasında iTunes ile giriş yaparak uygulama verilerini silmek gerekir. Uygulamaların sık sık kontrol edilerek veri temizliği yapıldığında telefonların daha hızlı çalışması sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

 Instagram Verileri Nasıl Silinir?

Instagram verilerini Android telefonlardan silmek için ayarlar kısmından uygulamalar seçeneğine girmek gerekir. Buradan da yüklü uygulamalar kısmına basılarak uygulamaları yönete tıklanır. Sonrasında Instagram uygulaması seçilir ve önbelleği temizle yerine basılır. Bu alanda bir de verileri temizle seçeneği vardır. Bu seçeneğe tıklanması halinde uygulama silineceği için buna basmamak gerekir. Yalnızca ön belleği temizle denir ve instagram'ın telefonda yarattığı yük ve yavaşlama etkisi azaltılır.

Instagram verilerini Iphone telefonlardan silmek için telefonu bilgisayara bağlamak gerekir. Telefonun ayarlar bölümünde böyle bir seçenek olmadığından mutlaka bilgisayara bağlayarak işlemi gerçekleştirmek gerekmektedir. Telefonu bilgisayara bağladıktan sonra iTunes üzerinden telefona giriş yapılması gerekir. Sonrasında ön bellek temizleme seçeneğine tıklanır ve Instagram önbelleği temizlenir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!