Instagram story kalitesi düşüyor ne yapmalıyım? Instagramda story kalite düşme sorunu çözümü

Güncelleme Tarihi:

Instagram story kalitesi düşüyor ne yapmalıyım Instagramda story kalite düşme sorunu çözümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2022 15:53

Hikaye paylaşımları günümüzde Instagram üzerinden önemli bir yere sahiptir. Güzel bir görsel veya video üzerinden oldukça fazla sayıda insana hitap etmek mümkündür. Ancak bazı durumlarda hikaye kalitesi düşmesi ile beraber kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Peki, Instagram story kalitesi düşüyor ne yapmalıyım? Instagramda story kalite düşme sorunu çözümü hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Instagram üzerinden Story aynı zamanda hikaye olarak bilinir. Yani Instagram'ı üst kısmında yan yana geçen başka profilleri hikayeleri olarak öne çıkar. Bu hikayeler Üzerinde birçok kişi resim veya video paylaşımı gerçekleştirir. Ancak bazı zamanlarda gerekli kriterler yerine getirilmediği zaman, story kalitesi pek çok açıdan düşüyor. Bunu düzeltmek için ise bireysel olarak ele alınması gereken farklı yöntemler bulunmaktadır.

 Instagram Story Kalitesi Düşüyor Ne Yapmalıyım?

 Genel olarak Instagram Story kalitesinin düşmesi düşük çözünürlükte ve kötü fotoğrafların çekimi olarak öne çıkmaktadır. O yüzden doğru Işık altında ve yüksek çözünürlük dahilinde fotoğraf çekimleri ele alınmalıdır. Böylece en iyi ayarı sağlamak suretiyle Instagram Story hikayesinin kalitesini yukarı çekmek mümkün. Tabii bununla beraber dosya boyutu ve fotoğraf ya da video çözünürlükleri eşliğinde birçok durum önemli yer taşıyor. Diğer taraftan MP3 veya MP4 gibi uygulamalar dahilinde programları doğru şekilde kullanmak da önemlidir. Yani bu durum genel çerçevede bireysel yaşanan durumlar neticesinde ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

 Instagramda Story Kalite Düşme Sorunu Çözümü

 Instagram üzerinden Story kalitesi düşmesi ile birlikte bu konuya karşı çözüm yöntemleri öne çıkıyor. Bu çözüm yöntemlerini ele almak suretiyle hikayeler çok daha kaliteli bir şekilde yüksek fotoğraf ve video görüntüsü dahilinde öne çıkabilir.

 - Hikayeyi eklenmiş olan dosyaların boyutlarına önem gösterilmelidir.

 - Videolar için özel programlar dahilinde netlik ve kontrast ayarlamaları yapılmalıdır.

 - Doğru ışık ve çözünürlük altında Fotoğraf çekilme yapılmalıdır.

 - Kamera ayarları üzerinden doğru uygulamalar ele alınmalıdır.

 Genel çerçevede bu gibi yöntemleri kullanmak suretiyle Instagram üzerinden hikaye kalitesini yukarı çekmek mümkün. Bu da daha fazla insana ulaşmak ve daha iyi fotoğraf ile beraber video paylaşımı gerçekleştirme şansı tanımaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!