Instagram ne demek ve anlamı nedir? Instagram'ın anlamı nereden geliyor

Güncelleme Tarihi:

Instagram ne demek ve anlamı nedir Instagramın anlamı nereden geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 16:24

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile akıllı telefon ve bilgisayarlarda aktif bir şekilde kullanılabilecek uygulamaların sayısında artışlar olmaktadır. Bu uygulamalardan en popüler olanı Instagram olarak ifade edilmektedir. Binlerce kullanıcısı olan bu uygulama sayesinde sosyal platformlarda foto gönderme işi çeşitli filtreler kullanılarak kolaylıkla yapılmaktadır. Peki, Instagram ne demek ve anlamı nedir? Instagram'ın anlamı nerden geliyor tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram dijital ortamlarda fotoğraf ve videoların paylaşıldığı bir platform olarak değerlendirilmektedir. Fotoğraflar için çeşitli filtreler kullanmanın mümkün olduğu bu uygulama ile farklı fotoğraflar elde etmek mümkün olmaktadır.

 Instagram Ne Demek Ve Anlamı Nedir?

 Instagram sosyal platformlarda fotoğraf ve videoların ücretsiz olarak paylaşılmasını sağlayan bir uygulama olarak ifade edilmektedir. Bu uygulama sayesinde Instagram kullanıcıları çeşitli medyalar yükleyerek ve bu medyalar üzerinde farklı filtreler kullanarak paylaşım yapabilmektedirler. Instagram kullanıcıları paylaşımlarını herkese açık yada sadece onaylanmış kişilere açık olacak şekilde tercih edebilmektedirler. Instagram kullanıcıları diğer kullanıcıların içeriğine bakabilmekte ve başka kullanıcıları da takip edebilme imkanına sahip olmaktadırlar. Instagram kullanıcıları birbirlerine fotoğraf yada video göndererek iletişime geçebilmektedir. Hikayeler adı verilen ve 24 saat içinde silinen bölümde fotoğraf ve video paylaşımları da yapılması mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Instagram'ın Anlamı Nereden Geliyor?

 Instagram uygulaması, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilen bir paylaşım platformu olmaktadır. Bu iki kişinin fotoğraf merakı sonucu ortaya çıkan bu uygulama ile kaliteli filtre ve sosyal ağ özelliklerini kullanmak mümkün olmaktadır. Bu uygulamanın kurucusu olan Kevin Systrom ve Mike Krieger'in çocukken kameralara karşı oldukça meraklı oldukları ifade edilmektedir. Fotoğraf çekerek her anlarını kaydetmek istemeleri onların Instagram'ı ortaya çıkarmalarına neden olmuştur. İnstant kelimesi anlam olarak ''anında'' şeklinde açıklanmaktadır. Eskiden çekilen fotoğraflar telegramla gönderilmekteydi.

 İnsta- gram kelimeleri bir araya gelerek son zamanların en fazla kullanılan fotoğraf paylaşım uygulaması haline gelmiştir. Instagram da bulunan çeşitli filtreler kullanıcıları cezbederek şahane görünün fotoğraflara sahip olmalarını sağlamaktadır. Bundan dolayı Instagram kullanan kişilerin sayısı artarak devam etmektedir. Basit bir kullanım şekline sahip olan Instagram akıllı telefonlara rahatlıkla yüklenebilmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!