Instagram hikayeye link ekleme 2022 - Instagram'da hikayeye link nasıl eklenir

Güncelleme Tarihi:

Instagram hikayeye link ekleme 2022 - Instagramda hikayeye link nasıl eklenir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:01

Instagram hikayesine link ekleme özelliği önceden sadece çok takipçili hesapların kullanabildiği bir özellik idi. Güncelleme ile artık tüm kullanıcılar Instagram hikayesine link ekleyebiliyor. Dünyanın popüler sosyal medya alanlarından biri olan Instagram arayüzü, görsel ağırlıklı olduğu için paylaşımlara bağlantı ekleme özelliği yok. Bu özellik yalnızca hikayelerde kullanılmaktadır. Bizde Instagram hikayeye link ekleme 2022 nasıldır? Instagram'da hikayeye link nasıl eklenir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Link Stickers adı verilen bu özellik ile yukarı kaydır sistemi kalktı ve takipçi sayısına bakılmaksızın Instagram hikayelerine link ekleme özelliği getirildi. Bu da küçük çaplı takipçileri olan kullanıcıları oldukça memnun etti.

 Instagram Hikayeye Link Ekleme 2022

 Uzun zamandır herkesin özellikle az takipçili hesapların Instagram hikayesine link ekleme özelliğini istediği bilinmektedir. Artık takipçi sayısı kaç olursa olsun Instagram hikayelerine Link Stickers ile bağlantı eklemek mümkün. Instagram hikayesine link ekleme aşağıdaki adımlar ile kolaylıkla yapılabilir.

Instagram mobil uygulaması açılır

Bir hikaye oluşturulur.

Ekran yukarı kaydırılır. Bağlantı stickerına dokunulur.

Hikayeye eklemek istenilen bağlantı girilir.

Stickerı konumlandırılır.

Hikaye paylaşılır.

Haberin Devamı

Instagram hikayesine link ekleme işlemi bu şekilde tamamlanır.

Instagram'da Hikayeye Link Nasıl Eklenir?

Instagram hikaye paylaşımı için Instagram mobil uygulaması kullanmak gerekiyor. App Store ve ya Google Play Store uygulama mağazası üzerinden mobil cihaza indirmek ve giriş yapmak gerekir.

 Mobil uygulama açıldıktan sonra profil resmi üzerindeki artı butonuna dokunulur. Hikaye ekranı üzerinden Instagram hikayesi oluşturulur. Instagram hikayesine link eklemek için ve stickerına ulaşmak adına ekranı yukarı kaydırmak gerekiyor. Instagram hikayesini yukarı kaydırarak Bahset, Konum, Sen de Ekle, GIF, Sorular, Anket, Müzik gibi birçok farklı seçenek çıkmaktadır. Instagram hikayesine link eklemek adına Bağlantı stickerına dokunulur. Karşınıza URL link ekleme ekranı çıkacaktır. Bu alana kopyalanmış bir bağlantıyı yapıştırmak ya da klavye üzerinden manuel bir bağlantı girmek mümkündür.

 Bağlantı girildikten sonra Bitti butonuna dokunulur ve bağlantı stickerı çıkar. Bu stickera dokunarak istenilen renk seçimi yapılır, boyutunu ayarlamak ve sürükleyerek konumlandırmak da mümkündür. Artık hikaye paylaşıma hazır hale gelmektedir. Hikaye ister tüm takipçiler ile paylaşılır. İster yalnızca yakın arkadaşlarla paylaşılsın ister de yalnızca bir takipçiye özel olarak paylaşılsın. Instagram hikâyesine link ekleme işlemi bu denli kolay olmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!