Instagram gönderiyi hikayede paylaşma nasıl yapılır? Instagram postu hikayede nasıl paylaşılır

Güncelleme Tarihi:

Instagram gönderiyi hikayede paylaşma nasıl yapılır Instagram postu hikayede nasıl paylaşılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 16:53

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza eklenen yeniliklerden biri de sosyal medyadır. Sosyal medya, hem oldukça ilgi gören hem de farklı işlevleri olan bir mecradır. Bu nedenle sosyal medya araçları hakkında merak edilenler internette en sık rastlanılan konulardan bir tanesidir. Instagram gönderiyi hikayede paylaşma nasıl yapılır? Instagram postu hikayede nasıl paylaşılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram, fotoğraf, video, içerik, yazı, ürün, hizmet vb. birçok şeyin paylaşılmasına imkan sağlayan bir sosyal medya aracıdır. Instagramı diğer sosyal medya araçlarından ayıran en büyük özelliği ise dünya üzerinde çok fazla kullanıcıya erişim sağlamasıdır. Instagramda paylaşılanlar gönderi olarak adlandırılır. Aynı zaman da hikaye paylaşma gibi özellikleri de vardır. Her iki seçenekten de paylaşım yapılabilir.

 Instagram Gönderiyi Hikayede Paylaşma Nasıl Yapılır?

 Instagram'ın oldukça popüler olması, herkes tarafından kullanılmasına teşvik etmektedir. Durum böyle olunca Instagram'ın kullanımı hakkında bilinmeyen sorular da internette sık sık araştırılmaktadır. Bu sorulardan biri de gönderinin hikayeye nasıl ekleneceğidir. Gönderiyi hikayeye eklemek, daha fazla takipçinin gönderiden haberdar olmasını sağlar. Yani ana sayfaya düşmeyen gönderileri hikayede paylaşarak duyurmak mümkündür. Gönderiyi hikayede paylaşmak için ilk olarak gönderinin yüklenmiş olması gerekir. Gönderinin alt kısmında 3 ayrı buton yer almaktadır. Butonlardan ilki beğeni, ikincisi yorum ve üçüncüsü ok işaretinde olup paylaşım içindir. Paylaşım butonuna basarak en üst kısımda yer alan hikayeye ekle seçeneği ile gönderiyi hikayede paylaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Instagram Postu Hikayede Nasıl Paylaşılır?

 Instagram'da yer alan postları daha fazla kişinin haberdar olması için hikaye bölümünde paylaşmak doğru bir tercih olacaktır. Instagram hikayede yer alacak post kişinin kendi postu olabileceği gibi farklı sayfalarda yada hesaplarda bulunan postlarda olabilir. Bunu yapmak oldukça basittir. İlk olarak paylaşılmak istenen post üzerine gelinmelidir. Ardından alt kısımda yer alan ok işareti tıklanarak gönderiyi hikayeye ekle butonuna basılmalıdır. İsteğe göre paylaşım yapılmadan önce düzenleme gerçekleştirilebilir. Yada direkt olarak paylaşılabilir. Paylaşma kısmında yine hikayeye ekle veya yakın arkadaşlar seçeneği sayesinde postu hikayeye ekleyerek istenilen kişiler ile paylaşmak mümkündür.

 

BAKMADAN GEÇME!