Instagram DM görüldü kapatma nasıl yapılır? Instagram görüldü nasıl kapatılır

Güncelleme Tarihi:

Instagram DM görüldü kapatma nasıl yapılır Instagram görüldü nasıl kapatılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 15:07

Bazı durumlarda Instagram üzerinden mesajlar okunur ve görüldü ibaresi ortaya çıkar. Bu ibareyi bozmak ve ortadan kaldırmak ite pek çok kişinin Merak ettiği konular içerisinde geliyor. Peki, Instagram DM görüldü kapatma nasıl yapılır? Instagram görüldü nasıl kapatılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram'da DM aynı zamanda direct message olarak bilinir. Yani Türkçe üzerinden doğrudan mesaj atmak şeklinde ifade etmek mümkündür. Özel mesaj olarak da bilinen bu yöntem sayesinde Instagram üzerinden karşılıklı iletişim kurulur. Böyle durumlarda bir mesaja bakıldığında görüldü ibaresi çıkmaması için onu gizleme imkanı bulunuyor.

 Instagram DM Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?

 Instagram üzerinden günümüzde birçok kişi DM görüldü kapatma yöntemini bulmaya çalışıyor. Böylece gelen mesaj üzerinden mesajlar okunmak DM görüldü bölümü karşı tarafa gitmemektedir. Bunu gerçekleştirmek için ise Instagram üzerinden bazı yöntemler ön plana çıkıyor.

 - Öncelikle kişi kendi Instagram hesabına giriş yapar.

 - Daha sonra sağ üst tarafta bulunan 3 çizgiye basılır.

Haberin Devamı

 - Buradan ayarlar bölümüne giriş yapılmakta ve hareket bölümü kısmına girilmektedir.

 - Bu kısım mavi ise görüldü anlamına gelir. Ancak eğer göre ise o zaman görüntü kısmı kapalı şeklinde anlaşılır.

 - Yani burada DM görüldü kısmı kapatılabilir.

 Böylece yukarıdaki yöntemler dahilinde DM görüntü kısmı ortadan kalkar. Bu sayede karşı taraf fark etmeden gelen mesajlar rahatlıkla okunur. Özellikle bazı mesajların okunduğunun anlaşılmaması için bu durum önemli bir yer taşıyor.

 Instagram Görüldü Nasıl Kapatılır?

 Instagram üzerinden ayarlar bölümüne giriş yapılması ile birlikte Instagram'da görüldü kısmı kolayca kapatılır. Özellikle burada hareket bölümü yer alır. Hareket bölümüne giriş ile birlikte gelen mesajın görülüp görülmediği konusunda bilgi alınır. Eğer burada mavi tık var ise o zaman mesajların görüldüğünü anlaşılır. Ancak eğer gri tık duruyor ise o vakit mesajların görüldüğü kapalı olarak anlaşılır. Burada kişi kendisine uygun şekilde seçim yapabilir. Bu sayede gelen mesajlar ile birlikte okunma gerçekleşse bile karşı taraf bunu anlamaz. Bu bölüm aynı zamanda DM olarak bilinir ve doğrudan mesaj şeklinde de ifade edilir.

 

BAKMADAN GEÇME!