id Software yeni bir oyun motoru çıkarıyor!

Güncelleme Tarihi:

id Software yeni bir oyun motoru çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 10:11

id Software oyunlarını artık yeni oyun motoru ile geliştirecek. Geliştirdikleri oyunlarda kendi oyun motoru id Tech'i kullanan firmanın yeni oyun motoru ise id Tech 7.

Haberin Devamı

Geliştirdiği birçok oyunla adından söz ettirmeyi başaran id Software yeni oyun motoru çıkarmaya hazırlanıyor. Oyunlarında kendi oyun motoru olan id Tech’i kullanan firma son oyunu DOOM’u da id Tech 6 ile geliştirmişti. OpenGL ve Vulkan destekli bu oyun motoru ile geliştirilen tek oyun da DOOM oldu. Görünüşe bakılırsa firma bu oyun motorunu beğenmedi ve değiştirme yoluna gitti. İd Tech bünyesinde çalışan Robert Duffy bugün yaptığı bir açıklama ile yeni çıkacak pyun motoru id Tech 7’yi duyurdu. Yeni geliştirdikleri Quake Champions’ı bu oyun motoru ile geliştiriyorlar.

Jeff Duff’ın yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle; "Şuan da yeni nesil id Tech motoru üzerinde çalışıyoruz. Hiç şüphe yok ki yeni motoru Ryzen için tam anlamı ile optimize edeceğiz. Yeni motorun önceki id Tech motorlara göre çok daha paralel olacağını belirtebilirim. Ayrıca Ryzen işlemcinin tüm gücünü kullanacağından emin olabilirsiniz".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!