Huawei Mate 20 Pro ne kadar dayanıklı?

Güncelleme Tarihi:

Huawei Mate 20 Pro ne kadar dayanıklı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 11:25

Çin merkezli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral telefonu Huawei Mate 20 Pro, pek çok yeni özelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peki Mate 20 Pro gerçekten dayanıklı mı?

Haberin Devamı

Bir başka telefonu kablosuz şarj eden ilk telefon olma özelliği taşıyan ve arka yüzündeki üç kamerasıyla dikkat çeken Huawei Mate 20 Pro’nun her iki yüzeyi de camdan oluşuyor. Ön kısımda Gorilla Glass kullanılırken arka kısım hakkında bir açıklama yapılmadı. Ancak işin ilginç yanı ön taraf test edilirken çiziliyor fakat arka kısımda kullanılan panele hiçbir şey olmuyor. Bunun sebebiyse Huawei’nin arka kısımda düz bir yüzey yerine dokulu yüzeyi tercih etmesi diyebiliriz.

Tırtıklı bir dokuya sahip olan arka kısımdaki cam, telefonun elinizden kaymasını engellediği gibi cihazı çizilmelere karşı da koruyor. Dayanıklılık videosu sırasında cihaz çok defa çizilmeye çalışıyor ancak hiçbir sonuç alınamıyor. Bu özelliğin kullanıcılar için olumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Mate 20 Pro ne kadar dayanıklı

Haberin Devamı

Her ne kadar yüksek teknik özelliklerle gelse de Huawei Mate 20 Pro dayanıklılık konusunda pek iyi değil. Ön ekran kavisli bir yapıya sahip olduğu için telefon bükülmelere karşı dayanıksız.

Cihazın fiyatı ve barındırdığı bileşenler düşünüldüğü zaman kullanılan malzemenin biraz daha sağlam seçilmesi gerektiği akıllara geliyor. Huawei Mate 20 Pro almayı düşünüyorsanız kesinlikle kılıf veya koruyucular kullanmanızı öneriyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!