HTML dosyası nedir ve nasıl açılır? HTML dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

HTML dosyası nedir ve nasıl açılır HTML dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:29

HTML dosyası internet diline özgü, kullanıcıların en büyük uygulama açma yardımcısıdır. Farklı kullanımlara sahip olan HTML dosyası her daim uygulamaları açmak için ikinci plan asistanıdır. HTML dosyası nedir ve nasıl açılır sorularının detaylı cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

HTML dosyası genel olarak sadece metin notlarından oluşmaktadır. Metin notları dışında metinlerin her türlü referansları için de çalışmaktadır. HTML dosyası metin belgeleri dışında videolar için faklı uygulamalara da başvurabilir.

 HTML Dosyası Nedir ve Nasıl Açılır?

 HTML dosyası açılımı Hyper Text Markup Language'dır. Kodlar arasına gizlenmiş metinleri ya da görüntüleri açığa çıkarır. Kısaca açıklamak gerekirse videoların, görüntülerin yazı diline dökülmüş halidir. Yazı dilinde olduğundan dolayı da her türlü boyut küçültme işlemleri gerçekleştirir. HTML dosyası açma işlemi de bir o kadar basittir. Dosya tamamen metin belgelerini barındırdığı için basit programlar yardımı ile de açılabilir. Hatta program gerekmeksizin tarayıcılar tarafından da rahat olarak çalıştırılabilir. HTML dosyası çalıştıran tarayıcılar:

Google Chrome

Internet Explorer

Firefox

Opera

Yandex

Haberin Devamı

Metin belgelerinin sorunsuz görüntülenmesi bu tarayıcılar ile gerçekleştirilir.

 HTML Dosyası Açma ve Düzenleme İçin Program Önerileri

 HTML dosyası açmak kolay fakat HTML dosyası düzenleme görevinin her uygulama yapamıyor. Bunun için farklı türde ve işlevde yazılımlar gerekebilir. Yazılım her zaman gerekmese de bunu gerçekleştirmek adına tasarlanmış programlar vardır. Örneğin HTML editörleri için bluefish gayet kullanışlıdır. Adobe Dreamweaver da bir diğer HTML düzenleyici programdır. Fakat diğerlerinden farklı olarak ücretlidir.

 Belli bir ücret karşılığında yükleme hakkı verilir ve tüm HTML düzenlemeleri yapılır

 Komoda Edit ve Eclipse bu iş için iki uygun ücretsiz programdır. Her biri HTML programlama diline uygun olarak özenle tasarlanmıştır.

 Her bir HTML düzenleyici ve açıcı program güvenlidir. Fakat bazı programlar diğerlerinden daha popülerdir. Bu sebepten dolayı bu programlar ücretli olabilir. Ücretli olmasına rağmen pek çok site tasarımcısının dikkatini çekmiştir. Bu yüzden HTML dosyası düzenleme işini gören bu programlar diğerlerinden bir adıma daha öne çıkmaktadırlar. Bu yüzden de müşterileri her daim onlardan memnun kalıp her daim düzeli olarak onları satın alırlar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!