Hotmail Şifremi Unuttum, Nasıl Geri Alabilirim Ve Bulabilirim? Telefon Numaram Değişti Nasıl Değiştirebilirim

Güncelleme Tarihi:

Hotmail Şifremi Unuttum, Nasıl Geri Alabilirim Ve Bulabilirim Telefon Numaram Değişti Nasıl Değiştirebilirim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 11:25

Hotmail hesabını uzun bir süre boyunca kullanılmaması sonucunda Hotmail şifresi zamanla unutulabilir. Unutulan Hotmail şifresi telefon numarasıyla, skype adıyla ya da e-posta adresi ile kolaylıkla yenilenebilir. Fakat hesabınıza erişebilmeniz için öncelikle Hotmail adresinizi tam olarak bilmeniz gerekir. Hotmail şifremi unuttum, nasıl geri alabilirim ve bulabilirim sizler için derledik.

Haberin Devamı

Uzun bir süre boyunca Hotmail adresine giriş yapılmadığında ve şifreyi bir defa girip bir daha da hatırlama gereği hissedilmediğinde genellikle hotmail şifresi unutuluyor. Bu nedenle de hotmail şifre yenileme adımlarını doğru bilmek gerekir. 

 Hotmail Şifremi Unuttum, Nasıl Geri Alabilirim ve Bulabilirim? 

 Hotmail şifresinin unutulması durumunda hesap kurtarma işlemleri şu şekilde yapılabilir: 

Parolamı unuttum, 

Parolamı biliyorum, ama oturum açamıyorum, 

Microsoft hesabımı başka birinin kullandığını düşünüyorum. 

Seçeneklerinden birini kullanarak şifrenizi yenileyebilirsiniz.

 Telefon Numaram Değişti Nasıl Değiştirebilirim? 

 Hesabınızı kurtarabilmek için ilk olarak Hotmail’i açmanız gerekir. Daha sonra şifre sıfırlama sayfasına gelerek ve karşınıza çıkacak olan ekrandaki seçeneklerden birini seçmeniz gerekir. Burada ise, “Parolamı unuttum” kısmını işaretleyerek ve “İleri” butonuna tıklamanız gerekir. Ardından da Hotmail hesabınızın tam olarak adresini yazmanız gerekir. Bu adresi eksiksiz ve hatasız bir şekilde girdikten sonra altta yer alan kutucuklara robot olmadığınızı belirterek güvenlik amacı ile verilen harf ve sayıları kutucuğa girmeniz gerekir. Karakterleri okuyamıyorsanız da “ses” ya da “yeni” butonlarına basarak farklı karakterlerin karşınıza gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Bir sonraki aşamada ise, karşınıza kimlik doğrulama ekranı gelir. Bunun için de Hotmail hesabınızı açarken sizden kullandığınız telefon numaranızı girmeniz gerekir. Eğer telefonla hotmaile kaydolduysanız da “xx numaralı telefona SMS gönder” seçeneğini işaretlemeniz gerekir. Eğer telefonla kaydolmadıysanız ya da kayıt sırasında kullandığınız numaraya artık ulaşamıyorsanız diğer seçeneği işaretleyerek ve “İleri” tuşuna basmanız gerekir.

 Daha sonra mail adresinize bir doğrulama kodu gelir. Bu kodu kopyalayarak ve karşınıza gelen ekranda yer alan kutucuğa yapıştırmanız gerekir. Size doğrulama kodu gönderilmesinin asıl amacı ise, hesabın size ait olduğundan emin olmaktır. 

 Kodu kutucuğa girdikten sonra “Doğrula” butonuna basmanız gerekir. Ardından karşınıza bir form ekranı gelir. Bu aşamada ise hesabınızı kurtarabilmek için çok önemlidir. Hesabınıza erişebilmek için formda yer alan bilgileri olabildiğince doğru cevaplamaya çalışmanız gerekir. Adınız, soyadınız, hesabınızı hangi ülkede ve hangi ilde açtığınız, doğum tarihiniz, hesap açtığınız bölgenin posta kodu gibi sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra “İleri” butonuna basmanız gerekir. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!