Hacker'lar her yerde

Güncelleme Tarihi:

Hackerlar her yerde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 09:35

Dünyanın en büyük futbol takımlarından biri, diğer bir dev takımı nasıl kırdı.

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler sporu kabul edilen  futbol artık sadece yeşil sahalarda oynanmıyor. Takımlar ezeli rakiplerini maçlarda geride bıraktıktan sonra,  sıra  taraftarlara geliyor. Eskiden sadece karşı tarafa sataşan tezahüratlarla yetinen taraftarlar ise artık  teknolojiyi de kullanarak daha farklı zaferler peşindeler.

Bunun son örneği ise İngiltere'de yaşandı. Ligi ezeli rakibi Manchester United'ın 1 puan önünde bitirerek şampiyonluğa ulaşan ve Lig Kupası'nı da kazanmış olan Chelsea'li taraftarlar geçtiğimiz günlerde Manchester United'ın telefon sistemini hack ettiler . Sistemdeki normal karşılama  mesajını , kendi sesleriyle kaydettikleri " We are the Champions" şarkısıyla değiştiren Chelsea'liler sahadan sonra teknoloji de rakiplerine gol atmayı başardılar.

Haberin Devamı

Yapılan inceleme sonucunda bu saldırının çok gelişmiş yöntemlerle gerçekleştirilmediği ve muhtemelen Manchester United kulübünün servis aldığı telekomünikasyon firmasında çalışan birilerinin mesajı değiştirdiği iddiası ortaya atıldı. Ama işin arkasında nelerin olduğu henüz kesin olarak açıklığa kavuşmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!