Güneş enerjisinde de büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Güneş enerjisinde de büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 14:11

Siemens Türkiye, rüzgardan sonra güneş enerjisinde de büyüyecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de 153 yıllık geçmişiyle en köklü firmalar arasında yer alan Siemens, Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda stratejisini destekleyecek çalışmaları devam ettiriyor. Enerji, sağlık ve endüstri sektörlerinde faaliyet gösteren Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ,  sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde; ekonomik ve sosyal boyuta ek olarak, özellikle çevre portföyünü genişletmeye ve ürünlerinin karbondioksit emisyonlarını azaltmaya odaklanıyor.
 
Siemens’in Türkiye’de en dinamik olduğu yenilebilir enerjinin rüzgar olmakla birlikte güneş enerjisinde  5 yıl içinde büyüyeceklerini ifade eden Siemens CEO’su Hüseyin Gelis,  „Türkiye’de ekonominin sürdürülebilir  büyümesi için enerjinin büyümesine ihtiyacımız var.  Sırf rüzgarla, sırf yenilenebilir enerj ile artan talebi karşılamak mümkün değil. Burada da nükleer devreye giriyor.  Nükleerden kaçmak Türkiye için çok zor. Portfolyoyu geniş tutmamız gerekiyor.“ Dedi.
 

Haberin Devamı

Toplumsal sorumluluk projelerine sürdürülebilir destek sağlayan Siemens, Anadolu kültürünün, Avrupa kültürüyle buluştuğu en önemli antik merkezlerden biri olan Troia Ören Yeri kazı çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Troia Antik Kenti mirasının gelecek nesillere kazandırılması misyonuyla kurulan Troia Vakfı ve Manfred Osman Kütüphanesi’ni de destekleyen Siemens, bu çerçevede bölgeye bir basın ziyareti gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!