Google'ın 'Street View' özelliği artık Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Googleın Street View özelliği artık Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 16:49

Google Haritalar hizmetinin en sevilen özelliklerinden 'Street View' yani 'Sokak Görünümü' artık Türkiye sokaklarında... Sosyal paylaşım sitelerinde ise şimdiden Google'ın bu hizmetiyle ilgili ilginç paylaşımlar yapılmaya başlandı. Siz de gözünüze çarpan ilginç Google Street View görüntülerini Twitter'da @Hurriyet hesabını mention'layarak bizimle paylaşın, yayınlayalım.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok kullanılan online harita servisi olan Google Maps, 360 derece fotoğraflardan oluşan Street View özelliğini Türkiye’de kullanıma sundu.

Bir günlüğüne Cevat Kelle

Street View özelliği sayesinde harita üzerinden desteklenen bölgeleri oradaymış gibi gezebiliyorsunuz. Ülkemizde kullanıma yeni açıldığı halde Güneydoğu bölgesi hariç ülkenin büyük bir bölümünü görüntüleme imkanı sunuyor.



HER 2.5 SANİYEDE BİR FOTOĞRAFLAMA YAPIYOR

Uzun süredir yurtdışında kullanılan servis için çalışmalarını sürdüren Google, geçtiğimiz aylarda iş ilanı açmıştı. Google Street View çalışanları 18kg ağırlığındaki 15 kameralı çanta ile sokakları dolaşıyorlar. Her 2.5 saniyede bir fotoğraflama yapan 15 kamera bu fotoğrafları kusursuz GPS etiketi ile Google'ın genel merkezine yolluyor ve fotoğraflar titiz bir çalışma sonucu birleştirilerek Türkiye sokaklarını 360° görüntüleme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı
Google Street View'e takılan tuhaf görüntüler

Cihaz üzerinde 1 ileri seviye GPS anteni, 15 adet özel yapım 5.1mm lensli kamera, lensleri buğulanmadan koruyan özel ekipmanlar, güç ve veri kablosu bulunuyor. Günde sekiz saat dolaşan bu çalışanlara 4 bin 300 TL maaş veriliyor.Günde sekiz saat dolaşan bu çalışanlara 4 bin 300 TL maaş veriliyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde ise şimdiden Google'ın bu hizmetiyle ilgili ilginç paylaşımlar yapılmaya başlandı. İşte bir Twitter kullanıcısının radarına takılan o görüntü...

Siz de gözünüze çarpan ilginç Google Street View görüntülerini Twitter'da @Hurriyet hesabını mention'layarak bizimle paylaşın, yayınlayalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!