Google'dan Kürdistan açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Googledan Kürdistan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 12:54

Google'ın popüler uygulaması Googla Maps'ta yer alan Kürdistan haritası, şok etkisi yarattı. Ancak bu haritanın aslında bir kullanıcı tarafından "Haritalarım" özelliği kullanılarak oluşturulduğu ve Google'ın olayla bir ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

GOOGLE MAPS'TE NASIL HARİTA ÇİZİLİR / FOTO ANALİZ

GOOGLE EARTH'E YANSIYAN TUHAF GÖRÜNTÜLER

Söz konusu haritaya göre Türkiye'nin Güneydoğusu'nda yer alan başta Kahraman Maraş olmak üzere, Sivas, Erzurum, Iğdır, Erzincan, Kars, Musul, Kerkük, Gaziantep ve Kirmanşah Kürdistan sınırları içerisinde görülüyor.

Google arama motoruna girip "Google Maps Kurdistan" yazarak ilgili haritaya ulaşılabiliyor. Kırmızı sınırlarla çizilen Kurdistan haritasının hemen sol panelinde ise Kurdistan'la ilgili bilgi veren bir bölüm bulunuyor.

İlgili haritanın açıklama kısmında Kürdistan'ı kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir yer olarak niteleyen Google, bu sınırlar içinde Kürt kültürünün ve Kürtçe'nin hakim olduğunu açıklamasında yer vermiş. Diyarbakır'ı Kürdistan'ın yarı başkenti olarak gösteren Google Maps, Diyarbakır'ın Kürtçe dilinde Amed olarak tanındığına dikkat çekmiş.

GOOGLE'IN İLGİSİ YOK, BU HARİTA BİR KULLANICININ ESERİ

"Kürdistan" haritasıyla ilgili Google yetkilileri yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: "Söz konusu harita bir MyMap uygulamasıdır. Google’ın görüşünü yansıtmamaktadır. Google maps uygulamasında sınırların gerçeğine uygun olması konusunda büyük hassasiyet göstermektedir.  Mymap kullanıcılar tarafindan yaratılan harita uygulamasıdır. Tüm dünyada dileyen  kullanıcılar, başkalarıyla paylaşmak  veya kişisel kullanım amacıyla haritalar yaratabilir. Bu içerik Google tarafından oluşturulmamaktadır ve içeriklerinin sorumlusu onları yaratan kullanıcılardır."

HARİTALARIM (MY MAPS) NEDİR

Haberin Devamı

My Maps, Google hesabı olan kullanıcıların Google Maps üzerinden kendi haritalarını oluşturabilmesini sağlayan bir özelliktir. Google'ın müdahele etmediği bu haritaları kullanıcılar oluşturuyor, oluşturdukları bu haritaların bağlantı adreslerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor. Bu adres olmaksızın Google Maps'ten arama yapılmak suretiyle bu haritalara ulaşmak mümkün olmuyor.

Googledan Kürdistan açıklaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!