Google'a yasaklama talebi

Güncelleme Tarihi:

Googlea yasaklama talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 13:11

Siteleri yasaklayan sadece biz değiliz: İşte Avrupa'nın göbeğinden Google'a yasaklama...

Haberin Devamı

Google'ın ücretsiz hizmetlerinden biri olan ve internet sitelerinin ziyaretçi raporlarını son derece detaylı bir şekilde raporlayabilen Google Analytics'e Almanya'dan şok bir tepki geldi. Almanlar Analytics'i ülkelerinde yasaklamak için kolları sıvadılar.

Alman Zeit Online'ın haberine göre Alman yetkilileri Google Analytics'in ulusal gizlilik politikası ile ters düştüğünü ve Alman kanunlarını ihlal ettiğini açıkladılar. Almanya'da kullanılan .de uzantılı alan adlarının yaklaşık %13'ünde hali hazırda Google Analytics kullanılıyor. Fakat yetkililer Google'ın Analytics sayesinde topladığı bilgileri ne şekilde değerlendirdiğini açıklamıyor olmasının büyük bir soru işaretine yol açtığını söylüyorlar.

Alman yetkileri özellikle sigorta şirketleri ve benzeri internet sitelerinde oldukça detaylı kullanıcı profilleri bulunduğunu ve bu profilleri elde edenlerin, kişilere ait çok fazla özel bilgiye ulaşıyor olmalarından rahatsızlar. Almanlar şu anda konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyorlar ve Analytics'in Almanya'daki kaderi önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!