Google'a işi bıraktığını son dakika söyledi

Güncelleme Tarihi:

Googlea işi bıraktığını son dakika söyledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 09:57

İnternet devi Yahoo'nun yeni CEO'su Marissa Mayer, bu işe atandığında günlerce gündeme oturmuştu. Ortaya çıkan son bir iddiaya göre, Mayer bu transferi Google'daki arkadaşlarına son ana kadar söylememiş.

Haberin Devamı

Business Insider'da yer alan habere göre, hatta Google'ın çekirdek ekibinde yıllarca kalarak bir hayli zenginleşen Mayer, Yahoo tarafından CEO olarak atandığı ilan edilmeden sadece 30 dakika önce Google'daki arkadaşlarına bu haberi vermiş. Bu gizliliği ise Yahoo şirketi Marissa Mayer'den özellikle istemiş.

O günlerde transferi hakkında konuşan Mayer, Yahoo’ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Google’da çok güzel 13 yıl geçirdim. Fakat Yahoo’dan gelen teklifi fazla düşünmem gerekmedi. İnternetin en büyük markalarından bir tanesi olan Yahoo’nun başına geçmek güzel bir fırsat” diyerek heyacanını dile getirmişti.

GOOGLE'IN İLK 20'SİNDEYDİ, YAHOO'NUN 1 NUMARASI OLDU

1999 yılında Google ekibine katılan Mayer, şirkette işe başlayan 20’nci çalışan olma özelliğini taşıyordu. İsviçre’de ve Kaliforniya’daki araştırma merkezlerinde çalışan Mayer, Google’ın ana sayfası, arama motoru ve 2010 yılı itibariyle Google Maps ve diğer lokal servislerle ilgilendi. Fortune’ın dünyadaki en güçlü 50 kadından biri olarak gösterdiği Mayer, bu listeye giren en genç kadın özelliğine de sahip.

Öte yandan, Mayer'in maaşı yılda 1 milyon dolar olacak. Ancak hisse senetleri ve hisse senedi opsiyonları ile birlikte paket kat kat büyüyor.Mayer'ın maaşı her yıl gözden geçirilecek ve ikramiye hedefi de yıllık maaşının iki katı olacak.

Bu ikramiye üç yıl içinde nakde çevrilebilecek hisse senetleri cinsinden verilecek. Mayer ayrıca beş yıl Yahoo'da kalırsa özel bir ikramiye de alacak.

Yahoo, bu rakamları Amerikan sermaye piyasasını denetleyen Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na yaptığı bildirimde açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!