Google Smart Lock İle Kaydedilen Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Google Smart Lock İle Kaydedilen Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Google, sadece bir arama motoru değildir. Aynı zamanda içinde bulundurduğu çeşitli yan uygulamalar ile hayatınızı önemli ölçüde kolaylaştırmaya yarayan önemli bir araçtır. Google'ın içinde yer alan Smart Lock özelliği ise, bilgisayarınız ya da mobil cihazınızdan herhangi bir siteye giriş yaparken kullandığınız şifreyi sürekli tekrar girmemeniz için tasarlanmıştır. Google smart lock ile kaydedilen Instagram hesap silme işlemi nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Google Smart Lock sayesinde kaydedilen Instagram hesabını silme işlemi de çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. 

 Google Smart Lock ile Kaydedilen Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? 

 Google smart lock ile kaydedilen instagram hesap silme işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için takip etmeniz gereken birkaç adım vardır. Google Smart Lock içinde kaydedilmiş olan Instagram hesabını silmek için de öncelikle bir bilgisayar üzerinden "Google Hesaplar" bölümüne girerek daha sonra da "şifre yöneticisi" sekmesine geçiş yapmanız gerekiyor. Kendi hesabınız ile birlikte Google Hesaplar'a giriş yaparak şifre yöneticisine geldiğiniz zaman karşınıza çıkan ekrana kaydettiğiniz tüm şifreleri kolaylıkla görebilirsiniz. Buradan da Instagram hesabınızı bularak silmeniz işlemi tamamlamak için yeterlidir.

Haberin Devamı

 Smart Lock, herhangi bir web adresi açıldığı zaman, yazılan şifrenin tekrarlanmaması üzerine hazırlanmış olan bir yazılımdır. Bu şekilde kişiler de şifrelerini hatırlamak ve şifresini unutarak sıfırlama yapmak gibi uğraştırıcı işlerle gereksiz yere meşgul olmaz. Bir kere şifre girildiği zaman sisteme yazılarak, pratik bir şekilde her girişte kullanılmaya başlanır. 

 Smart Lock ile Kaydedilen Instagram Hesaplarını Silme İşlemi 

 Smart Lock’un ne işe yaradığı, pek çok kişi tarafından bilinmese de, bunu aktif bir şekilde kullanan da çok sayıda insan vardır. Ne kadar kullanışlı bir yapısı olsa da, bazı insanlar kullanmamayı tercih eder. Hesabınızı buradan kalıcı bir şekilde silmek istiyorsanız da, şu işlemleri yapmanız gerekir; 

Google hesaplara giriş yapmanız gerekir. 

Şifre yöneticisi bölümünü açmanız gerekir. 

Bu iki İşlemi gerçekleştirdikten sonra sadece geriye bütün kayıtlı şifreleri incelemek kalır. Instagram’ı da bulduktan sonra silerseniz, platforma yeniden girdiğiniz zaman otomatik bir şekilde doldurmadığını görebilirsiniz. Eğer cihazını sizden başka kişiler de kullanıyorsa, kullanıcı adı ve şifrenizi korumak için çok işlevseldir. 

 Instagram Hesabı Nasıl Silinir? 

Haberin Devamı

 Sosyal medya platformları, günümüzde çok pratik bir kullanıma da sahiptir. Bunların içinde video ve fotoğraf paylaşımları, sayısız özelliği bulunan Instagram çok sevilir. Aynı zamanda sunduğu farklı seçenekler sayesinde de, üye sayısı her geçen gün daha da artıyor. Ama bu durum hiç kimsenin hesap silmek istemeyeceğini göstermez. Instagram aynı zamanda uygulamadan ayrılmak isteyen kullanıcılara hem silme hem de dondurma işlemleri sunar. Eğer hesabınızı buradan silmek istiyorsanız, şu işlemleri uygulamanız gerekir; 

Instagram hesap silme ekranına girmeniz gerekir. 

Eğer bilgisayarınızdan giriş yapmadıysanız, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek giriş yapmanız gerekir. 

Haberin Devamı

Karşınıza çıkan bölümden ise İnstagram’ı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekir. 

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra da yapmanız gereken şey, hesabı kalıcı olarak sil butonuna tıklamaktır. Bu işlemler ise bilgisayar üzerinden gerçekleştirilir. Ama burada çok dikkat edilmesi gerekir. Çünkü hesap silme işlemi tamamlanınca o hesabı bir daha geri almanız imkansızdır. Bu nedenle de etkileşimleriniz, fotoğraf ve paylaşımlarınız kalıcı olarak kaybolur. Eğer aynı isimle yeniden kayıt yapmak isteseniz de bunu başaramazsınız. Çünkü bir hesabın silinmesi, aslında kullanıcı adının boşa çıktığını göstermez. Kullanıcı adının sahibi siz bile olsanız onu geri almanız imkansızdır. Çünkü Instagram silme işlemi, kesin sonucu olan bir işlemdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!