Google Maps'in son numarası

Güncelleme Tarihi:

Google Mapsin son numarası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 10:00

Google'ın haritaları bu kez çok farklı bir haberle gündemde: İşte Maps'in yeni mucizesi...

Haberin Devamı

Her geçen gün ilginç olayları aydınlatmada bize yardımcı olan teknoloji, bu sefer de bir katil zanlısının hapsi boylamasını sağladı.

2008'in sıcak bir Haziran gününde Kuzey Carolina'nın Cary bölgesinde koşuya çıkan Nancy Cooper'dan tekrar haber alınamamıştı. Ardından geçen aylar sonrası aynı yılın Ekim ayında Nancy'nin cesedi bulundu ve Nancy'nin ölümünden, kocası Brad Cooper'ın sorumlu olduğu iddia edildi. Aradan geçen yıllar boyunca devam eden bu dava nihayet sonuçlandı ve Brad'in suçu kesinleşti. Davanın seyrini değiştiren ise, Google Maps oldu.

Brad'in bilgidayarını inceleyen FBI, Google Maps'teki arama geçmişine yoğunlaştı. Kadının ortadan kaybolmasının hemen öncesine ait arama geçmişinde cesedinin bulunduğu çöplüğe ait pek çok detaya rastlandı. Aynı bilgisayarda o bölge ile ilgili pek çok kaydedilmiş resim de bulundu. Bu, Brad'in, cesedi atmadan önce nereye atacağını Google Maps'te araştırdığını ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Brad ise savunmasında bu durumu, başka birinin, kendi bilgisayarını kullandığını ve bu Google Maps aramalarının onun tarafından yapıldığını iddia etti. Ancak bu savunma, katilin kurtulması için yeterli olmadı.


GOOGLE EARTH İLE KAPSAMLI TÜRKİYE TURU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!