Google Dili Nasıl Değiştirilir? Google Dil Değiştirme Adımları

Güncelleme Tarihi:

Google Dili Nasıl Değiştirilir Google Dil Değiştirme Adımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:34

Google dili nasıl değiştirilir sorusunun cevabını birçok kişi merak etmektedir. Çünkü bazen bu uygulamanın dilini değiştirmeye ihtiyaç duyulabilir. Sizde Google dili nasıl değiştirilir öğrenebilir, yeri geldiğinde Google dil değiştirme adımlarını takip ederek bu sorunu çözebilirsiniz. Google dili nasıl değiştirilir? Google dil değiştirme adımları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Google dili, Google hesabınız üzerinden değiştirilir. Hesabınıza girdikten sonra sol üst köşede yer alan üç nokta üst üste simgesi tıklanır ve yönergeler takip edilerek sorun çözülür.

Google Dili Nasıl Değiştirilir?

Google çok gelişmiş bir tarayıcıdır ve güncellemeleriyle her geçen gün kendini geliştirir. Bazı durumlarda Google dilini değiştirmek gerekir. Bu gibi durumlarda Google hesabına giriş yapıldıktan sonra ayarlar sekmesi üzerinden dil ayarları seçilebilir.

Google Dil Değiştirme Adımları

Google tarayıcısında dil değiştirme, aşağıda verilmiş olan adımlar takip edilerek yapılabilir.

Google hesabına giriş yapılır ve sağ üst köşede yer alan üç nokta seçeneği üzerine gelinerek tıklanır.

Açınan pencere üzerinden ‘Settings’ (Ayarlar) kısmı tıklanır.

Haberin Devamı

Ekran aşağı kaydırılır ve sayfanın en altında ‘Advanced’ yani Gelişmiş seçeneği yer alır. Bunun üzerine gelinerek tıklanır.

Tıklandığında ek seçenekler çıkar. Bu yeni açılan pencereden Diller seçeneği bulunur ve üzerine tıklanır.

Genellikle var sayılan olarak İngilizce dili eklidir. İngilizce dilinin dışında bir dil tercih edildiğinde, o dilin üzerine gelinir. Diller alfabetik sıraya uygun olarak dizilmiştir. Sol tarafında bulunan kutucuk işaretlenir.

Ardından sağ alt köşede yer alan mavi renkte Ekle butonuna (Add) tıklanır. Böylece seçilen dil, diller listesine eklenir.

Ayarlanan dilin sağında bulunan üç nokta simgesi tıklanır. Açılan pencerede “Google Chrome’u bu dille görüntüle” tıklanır.

Varsayılan olarak seçilmiş olan dilin sağ tarafında yer alan ‘Yeniden Başlat’ simgesi tıklanır ve yeniden açıldığında, ayarlanan dil varsayılan olarak görülür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!