Google, ABD’nin önemli ticaret sitesini satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Google, ABD’nin önemli ticaret sitesini satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 10:17

Google, kullanıcılarının internet üzerinden daha kolay pazarlık yapabilmeleri ve en iyi teklifleri kaçırmamaları için ABD’nin ünlü ticaret sitesi Dealmap’i satın aldı.

Haberin Devamı

Dealmap, kullanıcılarına ABD genelindeki yerel anlaşmaları ve indirimli satışları harita üzerinden bulmalarını sağlıyor.

Google, yaptığı satın alımın detaylarını açıklamadı. İnternetin en büyük arama motorunun, bu hamlesiyle günlük alım-satımlarda önemli bir rol elde etmeyi planladığı düşünülüyor.

Google, kısa bir süre önce kendi günlük alım-satım hizmeti olan Offers’ı hayata geçirmişti. Şirket, Offers’ı ABD’nin bir diğer önemli online teklif sitesi Groupon’u alma girişiminin başarısız olmasının ardından kurdu. Groupon, Google’ın 6 milyar dolarlık teklifini geçen yıl reddetmişti. Google, yaptığı alımla teklifini reddeden Groupon’a rakip oldu.

Online reklamcılık alanındaki gücünü giderek artırmak isteyen Google, dikkatini yerel şirketlere çevirdi. Aynı zamanda Facebook’la rekabet içinde olan Google, Mayıs 2010’sa kurulan ve şimdiden 2 milyon kullanıcısı olan Dealmap ile önemli bir çıkış yapmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!