Fujitsu'dan tasarruflu sunucu

Güncelleme Tarihi:

Fujitsudan tasarruflu sunucu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 10:29

Fujitsu, PRIMERGY ailesinin çift soketli S6 modellerini kullanıcılarına duyurdu.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen bilişim firmalarından Fujitsu, geçtiğimiz hafta dünya çapında gerçekleştirdiği online lansmanda üstün teknolojisi ve özel tasarımı ile yeni nesil veri merkezlerinin sunucusu PRIMERGY ailesinin çift soketli S6 modellerini duyurdu.

Fujitsu’nun Dinamik BT Altyapıları vizyonu doğrultusunda şirketlere çarpıcı maliyet avantajları sağlayan PRIMERGY Dual S6 serisi Intel’in Westmere mimarisini temel alan yüksek performanslı Xeon işlemcileri kullanıyor. PRIMERGY Dual S6 serisi, yeniden tasarlanmış olan anakartı, daha fazla performans ve enerji tasarrufu sunan gelişmiş BIOS özellikleri ile sınıfının en iyisi olmayı hak ediyor.

Fujitsu’nun bu yeni serisinde RX200 ve RX300 ile TX200 ve TX300 modelleri yer alıyor.

Enerji dostu seri

Çevre dostu PRIMERGY Dual S6 sunucular, % 92 gibi çok yüksek bir oranda enerji tasarrufu sağlayan güç kaynakları (PSU), gelişmiş yönetim paneli, kasa içindeki hava akımını en iyi şekilde dolaştıran akıllı soğutma mimarisi ile veri merkezlerinin enerji tüketimini çarpıcı düzeyde azaltıyor.
Daha büyük fanların kullanıldığı bu tasarımlarda yedeklemeli 4+1 fan desteği ve kartlardaki bal peteği tasarımı sunucuların önceki modellere oranla % 40 daha iyi soğutulmasını sağlıyor. ServerView güç yönetim teknolojisi, sunucu çalışırken belli enerji seviyelerinin aşılmasını önleyerek, kullanılan bileşenlerin ömrünü uzatıyor.

Sistem yöneticileri PRIMERGY S6’nın güç yönetim ekranından uygun gördükleri ayarları yapabildikleri gibi enerji tasarrufu için sunuculara farklı uyku modları tanımlayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Yüksek performans

Fujitsu’nun PRIMERGY Dual S6 sunucuları, en son teknoloji 6 adet Intel Xeon 5600 serisi işlemciye kadar genişleyebildiği gibi 192 GB RAM kapasitesine kadar da bellek desteği veriyor. Günümüzde kullanımı hızla yaygınlaşmaya başlayan SSD (Solid State Disc) diskleri kullanan bu sunucular, bu sayede sessiz, performanslı ve enerji tasarruflu çalışmayı garanti altına alıyor.

İşletmelerde sunucular üzerindeki yoğun veri akışı PRIMERGY Dual S6 sunucular için sorun olmaktan çıktı. Çünkü SAS 2.0 desteği ile bu sunucular üzerinde saniyede 6 GB gibi çok yüksek bir hızda veri aktarımı yapılabiliyor. PRIMERGY Dual S6’nın yeni I/O altsistemi SAS 2.0’ın yanı sıra modüler RAID ve PCI-Express Gen2 veri aktarım standartlarını da destekliyor.

Kurumlar bu sunucuların kullandığı DDR3 tipinde 800, 1066 ve 1333 MHz kanal hızına sahip RDIMM, UDIMM ve LVDIMM bellekler arasından seçim yapma olanağına sahip. Yüksek bellek ihtiyacı olan işler için RDIMM, küçük ölçekli bellek yapılandırmalarında UDIMM ve enerji tüketimine hassas ortamlarda ise düşük voltajlı LVDIMM bellekler kullanılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!