Firefox 7 Beta yayında

Güncelleme Tarihi:

Firefox 7 Beta yayında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 10:10

Dünyanın en çabuk güncellenen tarayıcısı ünvanını kazanmaya niyetli olan Firefox, Firefox 7 Beta sürümüyle kullanıcıların beğenisine sunuldu. Firefox Beta 7, hız konusunda önemli gelişmeler vaat ediyor.

Haberin Devamı

Microsoft Internet Explorer’ın rekabette geride kalması ve Mozilla Firefox ile Google Chrome’un amansız bir savaşa tutuşması, ilginç yenilikleri de beraberinde getiriyor. Daha Mozilla Firefox 6’nın piyasaya çıkmasının üstünden birkaç gün geçmeden, 7 numaralı sürüm basına tanıtıldı.

Firefox 7’de, kullanıcıların en çok şikayetçi oldukları konunun üstesinden, en azından geliştiricinin iddiasına göre geliniyor ve bellek kullanımından büyük oranda tasarruf ediliyor. Scroll.com.tr'nin haberine göre yavaş eklentiler de ayıklanmış ve tüm yardımcı yazılımlar optimize edilmiş. Yine firmanın iddiasına göre fazla yüklenen bellek, netbook ve notebook’larda hızlı tükenen pil, kilitlenme ve donama gibi problemlerin üstesinden gelinmiş. gibi kronik bellek problemleri ‘umuyoruz’ tarih olacak. Diğer bir önemli beceriyse Firefox Sync üzerinden veri eş zamanlamasının daha uyumlu ve daha hızlı hale getirilmesi olmuş.

Bunların haricinde; Canvas için Azure Direct2D özelliği sayesinde HTML5 Canvas tabanlı animasyon kaplama işlemleri çabuk tamamlanacak, geliştiriciler artık sayfa yükleme sürelerini ve sitedeki dolaşım durumlarını ölçebilecekler ve bu konuda performans haritası oluşturabilecek, Telemetry isimli eklentiyi yükleyen kullanıcılar mevcut performans verilerini, eğer varsa sıkıntıları problemlerini kolayca rapor edebilecek ve CSS 3 metin taşma özelliği sayesinde, yerleşim bölgesinden taşan CSS3 metinlerini görüntülemeleri yolunda ek bir yol sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!