Fare İmleci Nasıl Değiştirilir? Programsız Mouse İmleci Değiştirme (Windows 7, 8, 10 Ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Fare İmleci Nasıl Değiştirilir Programsız Mouse İmleci Değiştirme (Windows 7, 8, 10 Ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:27

Bilgisayar kullanıcılarının en fazla bilgisayar ekranında en fazla gördüğü şeylerden birisi de fare imlecidir. Fare imleci, yıllardır aynı denecek bir görünüme sahip olan çapraz ve beyaz bir ok işaretidir. Fare imleci, modern bir kullanıcı arayüzü tasarımının en temelleri arasında yer alır. Fare imleci nasıl değiştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Microsoft’un Surface Pro serisi gibi bir tablete ya da dokunmatik ekranlı bir Windows cihazına geçiş yapsanız bile geleneksel masaüstü bir işletim sistemlerinin hepsinde eski fare imlecine ihtiyacınız olur.

Fare İmleci Nasıl Değiştirilir?

Fare imleci, bütün bilgisayar kullanıcılarının belki de ekranda en çok takip ettiğiniz ve gördüğünüz bir şeydir. Sürekli gördüğümüz bir şeyin görüntüsünden bir süre sonra sıkılmak da oldukça doğaldır.

Windows 10’da Fare İmleci Değiştirme Nasıl Yapılır?

Windows tuşuna basarak Ayarlar’a gitmeniz gerekir. Görev çubuğunun en sol kısmında yer alan Windows simgesine tıklayarak hemen üst kısımda yer alan çark simgesine basarak Ayarlar’a gitmeniz gerekir. Burada bilgisayarınızın ayarlarına kolay bir şekilde de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kişiselleştirme sekmesine girmeniz gerekir. Açılan "Ayarlar" penceresinde sağ üst kısımda yer alan Kişiselleştirme sekmesine gitmeniz gerekir. Burada bilgisayarınızın duvar kâğıdı, teması ve çeşitli görsel unsurlarını da değiştirebiliyorsunuz.

Temalar kısmında Fare İmleci seçeneğine tıklamanız gerekir. Solda bulunan kategorilerden Temaları seçmeniz gerekir. Temalar kısmında işletim sisteminizin pencere renklerini, uygulama renklerini ve fare imlecini kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. En alttaki Fare İmleci seçeneğine tıklamanız gerekir.

Düzen kısmından istediğiniz Fare İmleci setini seçerek ve Uygula’ya basarak işlemi tamamlamanız gerekir. Düzen yazan bölümden ise, beğendiğiniz bir fare imleci setini seçmeniz gerekir. Sağ alt taraftan Uygula butonuna tıklamanız gerekir. Fare imlecini bu şekilde kolaylıkla değiştirdiniz.

Fare İmleci Özelleştirme Nasıl Yapılır?

Windows tuşu > Ayarlar > Kişiselleştirme > Temalar > Fare İmleci yolunu tekrar takip etmeniz gerekir.

Fare İmleci türlerinin üstüne tıklayarak altında bulunan "Gözat" butonuna tıklamanız gerekir.

Açılan klasörde ise, istediğiniz fare imlecini, istediğiniz durum için seçerek ve Uygula’ya basarak işlemi tamamlamanız gerekir.

İşaretçi Hızı

Açılan yeni pencerede sekmesine giderek İşaretçi seçenekleri, işaretçinin hareket hızına biraz müdahale ederek başlığın altında bulunan ayar çubuğunda bulduğunuz imleci hareket ettirebilirsiniz. Daha sonra da işaretçi hızını seçmeniz gerekir. Doğruluk düzeyinizi de artırmak isterseniz, ifadelerin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir. Bu sayede işaretçi hassasiyetini artırabilirsiniz. İşaretçiyi bir pencerede önceden tanımlanmış olan bir düğmeye otomatik bir şekilde sabitlemek istiyorsanız, öğenin yanında bulunan kutuyu işaretlemeniz gerekir. Bir iletişim kutusunda bulunan varsayılan düğmeyi otomatik olarak yerleştirmeniz gerekir.

Bölümünde ise, görünürlük kısmından, "işaretçi izini görünür yap" seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Bu nedenle de uygun kutuyu işaretleyerek ve daha sonra da imleci ayarlama çubuğunda olması gerektiği gibi hareket ettirerek, yazarken işaretçiyi gizleyebilirsiniz. Aynı zamanda size izin veren işlevi de kolaylıkla etkinleştirebilirsiniz.

Eğer bu ilginizi çekiyorsa, imleci bölüme ekli olan ayar çubuğu üzerinde bir süre hareket ettirerek de çift tıklamanın hızını da ayarlayabilirsiniz. Çift tıklama hızının üzerinde yapılan değişiklikleri de kolaylıkla test edebilirsiniz. Değişiklikler tamamlandığı zaman da düğmelere tıklayarak uygulamak ve sisteme gerçekten uygulandıklarından emin olmak için de kabul etmeniz gerekir.

Windows 7 ve Diğer Sürümlerde İşaretçiyi Değiştirme

Windows 7 kullanıyorsanız işaretçi imlecini değiştirmek için "Başlat düğmesi (simgesi Windows)"ne sol alt köşesinde Barra de Tareas ve diğer bağlantıyı seçmeniz gerekir. Aynı zamanda kontrol paneli açılan menüde yer alır. Şu anda sizde görüntülenen ekranda forma giderek İşaretçi seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Oradan da, imleci başlığın altında yer alan ayar çubuğunda hareket ettirerek imleç hareket hızını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. İşaretçi hızını seçerek, ifadenin yanındaki kutuyu işaretleyebilir ve doğruluğunuzu artırmayı da seçebilirsiniz. Bu şekilde işaretçi hassasiyetini artırabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!