Facebook'ta dev ayrılık

Güncelleme Tarihi:

Facebookta dev ayrılık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 11:13

Sosyal ağ sitesi Facebook'taki bu dev ayrılık şok yarattı. Peki şimdi ne olacak?

Haberin Devamı

Facebook'un halka arzının üzerinden daha bir ay geçmişken, sosyal ağ sitesinden çok önemli bir ismin şirketle yollarını ayırdığı ortaya çıktı.

Facebook'un Zaman Tüneli ve iOS 6-Facebook entegrasyonu gibi önemli faaliyetlerinin başında yer alan Bret Taylor, Facebook ile yollarını ayırdığını açıkladı. Taylor Facebook'a geçmeden önce Google'da Google Maps servisinin geliştirilme aşamasında da önemli rol oynamıştı.

Taylor'un yerine Mike Vernal'ın atanacağı tahmin edilirken, Cory Ondrejka'nın da mobil ürünler üzerinde çalışacağı sanılıyor.

Timeline, Open Graph, iOS 6 ve iOS kamera uygulamalarının yaratıcısı Taylor, şirketin halka arzının ayrılmasında önemli rol oynadığını söyledi. Yeni şirketi hakkında şimdilik bilgi vermeyen Taylor, yola Google App Engine programını geliştiren Kevin Gibss ile çıkacak.

Taylor, eski şirketi içinse olumlu konuştu: "Facebook'ta olduğum süre boyunca, hayal etmediğim kadar çok şey öğrendim. Ayrıca beraber çalıştığım iş arkadaşlarıma da minnet borçluyum."

Facebook 2009 yılında Taylor'un yarattığı FriendFeed'in hisselerini satın almıştı. Eski teknoloji sorumlusu da o zamandan beri sosyal ağ devi için çalışmaktaydı.

Yeni başlangıçların her zaman heyecan verici olduğunu söyleyen Taylor, "Mark'a (Zuckerberg) kendi şirketimi kuracağıma dair her zaman açık oldum." dedi. Bunun için de en uygun zamanın, şirketin halka arzı sonrası olduğunu belirtti.

Taylor'un Facebook'taki rolü ise ikiye bölünecek. Halihazırda şirket için çalışan Cory Ondreijka mobil uygulamalarla ilgilenirken, Mike Vernal ise platform geliştirmeden sorumlu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!