Evlendikten Sonra Kimlik Değiştirme Nasıl Yapılır Ve Ücreti Nereye Yatırılır? Kimlik Değiştirmezsek Ne Olur

Güncelleme Tarihi:

Evlendikten Sonra Kimlik Değiştirme Nasıl Yapılır Ve Ücreti Nereye Yatırılır Kimlik Değiştirmezsek Ne Olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:23

Evlenme ile beraber kimlik değişimi de doğal olarak değişir. Böyle durumlarda nereye başvurulacak konusunda internet üzerinden araştırma gerçekleşmektedir. Peki, evlendikten sonra kimlik değiştirme nasıl yapılır ve ücreti nereye yatırılır? Kimlik değiştirmezsek ne olur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Özellikle soy isim değişikliği ile beraber nüfus kimliğinin değiştirilmesi gerekir. Aynı zamanda medeni hali değişimi üzerinden kimliğin değişmesi önemli bir yere sahiptir. Bunu yapmak için belli bir devlet kurumu kapsamında gerekli işlemleri gerçekleştirmek yeterlidir.

Evlendikten Sonra Kimlik Değiştirme Nasıl Yapılır?

Evlendikten sonra kimlik değişimi konusunda nüfus müdürlüğüne başvurmak gerekir. Öncelikle Nüfus müdürlükleri üzerinden randevu almak önemlidir. Böylece zamanında Nüfus Müdürlüğü'ne gitmek suretiyle vakit kaybetmeden işlemleri kolayca gerçekleştirmek mümkündür.

Evlendikten Sonra Kimlik Değiştirme Ücreti Nereye Yatırılır?

Kimlik değiştirme konusunda belli bir ücret ödemek gerekir. Bu ücret ise genel olarak PTT üzerinden gerçekleşir. Kişi kendi T.C. kimlik numarasını kullanmak suretiyle, PTT üzerinden gerekli ödemeyi sağlar. Daha sonra nüfus müdürlükleri dahilinde evlilik sonrası kimlik değiştirme işlemi yapılır. Özellikle bu işlemlerin sıralı bir şekilde gerçekleşmesi ve zamanında yapılması önemli bir yer taşımaktadır.

Kimlik Değiştirmezsek Ne Olur?

En çok merak edilen konular içerisinde kimlik değiştirilmez ise ne olacağı geliyor. Özellikle yeni mevzuat ele alındığı zaman, evlilik sonrası kimlik değişimi konusunda bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak soyadı değişikliği nedeniyle bazen resmi işlemlerde sorunlar yaşanabilir. Çünkü soyadı uyuşmazlığı ile birlikte resmi işlemlerin yapılması mümkün olmaz. O sebepten dolayı çok geç kalmadan özellikle kadınların kimlik değişimini gerçekleştirmesi önemli bir yere sahiptir. Erkeklerin ise bu konuda herhangi bir mecburiyeti bulunmuyor. Tabii eğer kadın evlilik sonrası soy isim değişikliği gerçekleştirmemiş ise o vakit kimlik değiştirme mecburiyeti yer almaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!