EML dosyası nedir ve nasıl açılır? EML dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

EML dosyası nedir ve nasıl açılır EML dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:21

Günümüzde pek çok dosya formatının varlığı söz konusudur. Bu dosya türlerinden biri de EML dosyası olmaktadır. Sizin için EML dosyası nedir ve nasıl açılır? EML dosyası açma işlemi ve program önerisi konu başlıklarını detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Dijital dünyanın en önemli unsurlarından biri olarak çeşitli dosya türleri öne çıkmaktadır. Bu dosya türlerinden birini de EML dosyası oluşturmaktadır.

 EML Dosyası Nedir?

 Bir EML dosyası, daha öncesinde posta istemcisi (ve sonra kişiye gönderilen) aracılığıyla çoğunlukla Outlook yahut Outlook Express tarafından alınmış durumda olan bir e-posta iletisi olma özelliğine sahiptir. Bir EML dosyası içerisinde metin mesajları, belgeler yahut fotoğraflar içerebilirler.

 EML Dosyası Nasıl Açılır?

 EML dosyaları Outlook Express ya da benzer bir e-mail programında kaydedilmiş olan bir dosya türü olduğundan dolayı yine aynı dosyalar yardımıyla açılabilir bir nitelik taşımaktadır. Bu dosyaların hangi programla kaydedilmiş olduğunu bir önemi yoktur. Outlook ve benzeri nitelikte bir programla kaydedilmiş olması durumunda bir EML dosyasını yine aynı programlarla açabilmek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 EML Dosyası Açma İşlemi

 Bir EML dosya türünün açılma işleminin gerçekleştirilebilmesi için dosyanın mevcut durumda olduğu bir bilgisayarda bu Outlook veya benzeri programların olmasının gerekliliği söz konusudur. Bir EML dosyasını açmak için farenin sağ tuşu ile dosyanın üzerine tıklayarak Birlikte Aç seçeneği ile Outlook Express´i seçmenin gerekliliği de söz konusu olabilir.

 EML dosyasının açılmak istendiği bilgisayarda Outlook Express programı bulunmuyorsa bu durumda EML olan dosya uzantısını MHT olarak değiştirmek ve değiştirilmiş olan bu dosya üzerine çift tıklayarak internet explorer ile açmak da mümkün olabilir.

 Eğer kullanılmakta olan bilgisayar Eğer EML doyasını açıyor fakat bunun için yanlış uygulamayı kullanıyorsa, Windows kayıt defteri üzerinden dosya ilişkilendirme ayarlarının değiştirilmesinin gerekliliği söz konusu olabilir.

EML Dosyası Açma Programı

 Bir EML dosyasını açmak için kullanılabilecek çeşitli yazılımlar bulunmaktadır. Bunlardan biri de resmi sitesinden indirilerek yüklenebilen ücretsiz bir program Mozilla Thunderbird ile bir EML dosyasını açmak, gelen posta iletisini okumak ve ekleri kaydetmek gibi işlemler dahil olmak üzere pek çok işlemi yapmak mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Ancak Thunderbird programını kurduktan sonra, mümkün olan her şekilde bir hesap açılması istenir. Eğer bu programın düzenli olarak kullanılması düşünülmüyor ise bir dosyayı açarken de dahil olmak üzere her teklifi reddetmek yeterli olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!