Google, Leonidas da Silva'nın doğumgününü kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Google,  Leonidas da Silvanın doğumgününü kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 09:27

Google’ın doodle’ı bu sefer futbolseverlere yönelik. Gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan biri sayılan Leonidas da Silva, doğumgünü nedeniyle doodle oldu.

Haberin Devamı

20. yüzyılın en önemli futbolcularından biri olarak görülen Leonidas da Silva, Brezilya Milli Takımı ile birlikte iki kez Dünya Kupası’na katıldı. Leonidas da Silva, 1938 Dünya Kupası’nda gol kralı oldu.

Google,  Leonidas da Silvanın doğumgününü kutluyor
Leonidas da Silva, akıllara kazınan en önemli özelliği ise röveşatanın mucidi olması.

6 Eylül 1913’de Rio de Janeiro’da doğan Leonidas da Silva, futbol kariyerine São Cristóvão’da başladı. 1933’de Uruguay’ın Penarol takımına transfer olan Leonidas da Silva, bir yıl sonra Brezilya’ya geri dönerek Vasco da Gama takımına katıldı. 1942’de Sao Pauolo’ya katılan Leonidas da Silva, 1950’de jübilesini yapana kadar bu kulüpte kaldı.

19 kez milli olan Leonidas da Silva, 1938 yılında Brezilya formasıyla ilk kez milli olduğu maçta iki gol attı. Leonidas da Silva, mili takım için toplam 21 kez ağları sarstı. 1938’de gol kralı olduğu Dünya Kupası’nda ise 7 gol attı.

HÜRRİYET.COM.TR'DE BUGÜN EN ÇOK OKUNAN GALERİLER

Haberin Devamı


RÖVEŞATA

Futbolun en estetik ve zor hareketlerinden röveşatanın mucidi sayılan Leonidas da Silva, bu gol vuruşunu ilk kez 24 Nisan 1932’de Bonsucesso ve Carioca arasında oynan maçta kullandı. Leonidas da Silva, röveşatayı Dünya Kupası’nda yaptığında ise tüm tribünleri ayağa kaldırdı. Ancak röveşatayı ilk kez gören maçın hakemi hareketin futbol kuralları içinde olup olmadığı konusunda kararsız kaldı. Sonradan oldukça popüler olan bu vuruş futbolun ana terimleri arasına girdi.

Futbolu bıraktıkran sonra futbol yorumculuğu yapan Leonidas da Silva, 24 Ocak 2004'te 90 yaşında hayatını kaybetti.


Google,  Leonidas da Silvanın doğumgününü kutluyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!