Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcıları İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcıları İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 12:56

Türk internet pazarının dünyaya açılması açısından büyük bir öneme sahip olan NuBridge Venture Summit, 21-22 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen internet girişimcilerini dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarıyla buluşturacak olan etkinliğe, Facebook’un ana yatırımcısı Accel’den Harry Nelis de konuşmacı olarak katılıyor.

Türk girişimcilerini dünyanın önde gelen internet yatırımcılarıyla bir araya getirecek olan NuBridge Venture Summit etkinliği 21-22 Ocak 2010 tarihinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Etkinlik, Türk internet pazarının dünyaya açılması açısından büyük bir öneme sahip. NuBridge Venture Summit, yatırımcı şirketlerin düzenlediği panellerin yanı sıra firmaların gerçekleştirdikleri yenilikleri duyuracakları sunumlara ve sektörel konulardaki panellere de sahne olacak.

NuBridge Ventures Kurucusu Pamir Gelenbe, Türkiye’nin dünyanın en büyük 12. internet pazarı olduğunu ve hızla gelişen bu pazarın yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü belirtiyor: “Türkiye’deki başarılı e-ticaret girişimlerinin arasına her geçen gün yenileri ekleniyor. Ülkenin hızla büyüyen internet kullanıcı kitlesi ve e-ticaret pazarı dikkate alındığında, yurtdışında önemli yatırımlara imza atan firmaların Türk girişimlerine olan ilgisi de giderek büyüyor. E-ticaret alanında yabancı yatırım oranının da hızla arttığını görüyoruz. NuBridge Venture Summit, bu anlamda büyük bir öneme sahip. Çünkü yabancı yatırımcılar bu etkinlik aracılığıyla hem kendi deneyimlerini Türkiye’deki girişimcilere aktarma fırsatı bulacaklar, hem de Türkiye merkezli girişimleri daha iyi tanıyarak yatırım fırsatlarını değerlendirebilecekler. NuBridge Venture Summit aracılığıyla daha fazla know-how ülkemize gelirken, küresel sermayenin Türkiye’deki internet girişimleriyle daha yoğun oranda buluşmasını sağlayabileceğiz.”

Haberin Devamı

Facebook’un ana yatırımcısı Türkiye’ye geliyor

NuBridge Venture Summit’e konuşmacı olarak katılacak isimler arasında Facebook ve Gameforge’a yatırım yapan Accel’in Şirket Ortağı Harry Nelis ile Almanya’nın ünlü internet yatırımcısı Holtzbrinck Ventures’ın Yönetici Ortağı Martin Weber de yer alıyor. Türk girişimcilerle bir araya gelecek olan diğer önde gelen yatırımcılarsa şöyle: Ventech’den Alain Caffi, Golden Horn Ventures’dan Cem Sertoğlu ve Mae Özkan, Wellington Partners’dan Daniel Waterhouse, Acton Capital’den Jan-Gisbert Schultze ve Sebastian Wossagk, 3TS’den Joszef Kover, Sardis Capital’den Barnaby Clark ve Benjamin Somner, TA Associates’den Morgan Seigler, Big Bang Ventures’dan Frank Maene ve Index Ventures’dan Shardul Shah.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!