Dünyaca ünlü isimler ‘Animist' festivalinde buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü isimler ‘Animist festivalinde buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 10:58

Bu sene ikincisi düzenlenecek İstanbul’un Animasyon Festivali ANİMİST’de Türkiye’nin karikatür duayeni, ödüllü animasyon film Sansür’ün yönetmeni ve Tan Oral; Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens gibi yapımlarda baş animatör ya da süpervizör olarak çalışmış ve bu sene görsel efekt alanında Oscar adayı Christopher Robin filminin VFX süpervizörü, Framestore’dan Arslan Elver ile Comic-Con Eisner ödüllü çizgi romancı Rutu Modan, konuşmalarıyla yer alacaklar.

Haberin Devamı

Güney Kore’den Prof. Lee Namkook ile Optik Oyuncaklar Atölyesi, Tunç Turbo Dindaş ile Graffiti Atölyesi ve Fırat Alpaydın ve Sercan Muhlacı ile AR atölyesigerçekleştirecek. 

Yerli animasyon alanında hasılat rekoruna imza atan Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası yönetmeni İsmail Fidan söyleşisi ardından izleyici ile buluşurken, İsrail’in en köklü sinema okulu Bezalel ve Güney Kore Hongik Üniversitesi’nden öğrenci animasyon filmleri gösterimi gerçekleşecek.

 Festival aynı zamanda “Sınır Tanımayan Animasyon Üniversiteler ve Sektör Kolokyumu” vasıtasıyla Türkiye’de animasyon sektörünün önemli aktörleri ve bu alanda eğitim veren kurumları bir araya getiren özel etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Festival herkese açık ve ücretsiz. Ancak websitemizden kayıt yaptırmak gerekiyor. BAU Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından organize edilen festivalin konukları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrenci ve öğretim elemanları da var. Amacımız gelecekte animasyon sektörümüzü ileriye taşıyacak gençleri bir araya getirmek ve Türkiye'nin farklı noktalarındaki eğitim kurumları arasında da bir bağ kurmak. 

Dünyaca ünlü isimler ‘Animist festivalinde buluşuyor

Haberin Devamı

Festivalimiz, animasyonun ilk örneklerinden ve başlangıç noktası sayılan optik oyuncaklar üzerine bir atölye ile başlıyor, sonrasında çizgi roman, görsel efekt ve arttırılmış gerçeklik gibi en ileri teknolojiyi barındıran örnekler ve bu dünyadan isimlerle ilerliyor. Animasyon çok farklı disiplinleri, üretim tekniklerini, teknolojileri, hikaye anlatım biçimlerini kapsayan bir alan. Gelenek ve gelecek daima bir arada.

Bu noktada şunu belirtelim: ANIMIST organizasyonu tanıtım animasyonları henüz birinci sınıfta okuyan öğrencilerin emeği ile ortaya çıktı. Henüz animasyon eğitim almaya başlayan gençler bu seneki festivalin karakteri olan KEDİ ile çok özgün ve farklı dile sahip kısa animasyonlar ürettiler. Geleneksel kare kare çizim tekniği ile yapılan bu animasyonlar iPad Pro ve Apple Pencil kullanılarak yapıldı. Yani gelenek ve bu zamanın ve geleceğin teknolojisi bir araya geldi. Festival afişleri de yine iPad pro ve Apple Pencil kullanılarak yapıldı.

Animist II teaser'ına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!