Dolby Atmos nedir ve ne işe yarar? Dolby Atmos kullanımı hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Dolby Atmos nedir ve ne işe yarar Dolby Atmos kullanımı hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:29

Dinlenebilen ya da izlenebilen her şeyin en iyi halde sunulması Dolby Atmos ile mümkündür. Dolby Atmos sanal dünyayı gerçeğe yakınlaştırmayı planlıyor. Dolby Atmos nedir ve ne işe yarar sorularını en iyi şekilde yanıtladık ve sizler için derledik.

Haberin Devamı

2012 yılında surround ses teknolojisine daha da iyisi eklendi. Dolby Atmos ses teknolojisi ile en iyi dinleme ve izleme deneyimi kullanıcılar tarafından test edilmekte. Dolby Atmos teknolojisi ileri seviye sinemalarda sık sık karşılaşılan bir durumdur. Hissiyatı tamamen en üst düzeye çıkarmayı hedeflemiştir. Bu yüzden de üst düzey bir ses sistemi demek yanlış olmaz.

 Dolby Atmos Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Dolby Atmos oyun oynayan, izleyen ya da dinleyen herkese üst seviye dinleme imkanı sunar. Yani 360 ses sitemi ile anlatılmak isteneni bir film karakteri gibi izleyiciye yansıtır. Bu da gerçekçiliği en üst seviyeye çıkartır.

 Dolby Atmos çok fazla sayıda hoparlör kullanır. Bu sayede de sesin kalitesi asla azalmadan çok yüksek ses çıkarabilir. Dolby Atmos teknolojisi hali hazırda pek çok dizi, film ve oyunlarda kullanılıyor. Bu teknolojinin edinimi hali ile tam bir bütün haline geliyor. Netflix'te çok sayıda dizi ve film teknolojisi iDolby Atmosle tam uyumlu halde yer alıyor. İşte bazı Dolby Atmos uyumlu dizi ve oyunlar:

Birdbox

Battlefield 1 (oyun)

Blade Runner 2049

Haberin Devamı

Dolby Atmos Kullanımı Hakkında Bilgiler

 Dolby Atmos ses sistemi ileri düzey sinemalarda 400 adede kadar hoparlör ile çalışıyor. Bu hoparlörlerin konumu her yerdedir. Yani izleyicilerin arkasında, sağında, üstünde, solunda ya da altında bulunuyor. Evde kullanılan Dolby Atmos ses sistemlerinde ise hoparlörler her yere yerleştirilmeli. Her yere derken tavanın içine ya da zeminin altında gizleniş şekilde olmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!