CR dosyası nedir ve nasıl açılır? CR dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

CR dosyası nedir ve nasıl açılır CR dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:02

CR dosyası internetten indirilenlerden biraz daha farklı bir uzantı. Metin belgeleri için basit Winrar ya da görüntü için Media Player kullanılıyor. Fakat söz konusu CR dosyası olduğu zaman işler farklı. Bu yüzden CR dosyası nedir ve nasıl açılır gibi soruları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bilgisayara CR dosyası indirildiği zaman genelde bu açılamaz. Gerekli program ya da yazılımlar ile işleme alınması gerekmektedir. Bu yüzden de CR dosyası hakkında bilinmesi gereken pek çok konu her daim bulunmaktadır.

 CR Dosyası Nedir?

 CR dosyası uzantısı da .Cr'dır. İnternette çok sık karşılaşılmasa da bu uzantıya sahip dosyalar her daim bulunmaktadır. İndirildiği zaman da ayrı bir problem teşkil etmektedir. CR dosyası genelde web dosyaları ile birlikte görülmektedir. Yani Google Chrome kullanıcıları bu uzantıya sahip bir dosya ile karşılaşabilir. CR dosyası işlevi bakımından Torrent'e çok benzer. Toorent bir dosyayı indirmek için kullanılan uzantıya verilen addır. CR dosyası da aynı Torrent gibi indirme işlevi üzerine planlanmıştır.

 CR Dosyası Nasıl Açılır?

Haberin Devamı

 CR dosyası açma işleminde ise ek bir programa ihtiyaç duyulur. Çünkü Windows ve Mac işletim sistemli bilgisayarlar genelde CR dosyası açmak için program ile gelmez. Bu yüzden de ek bir harici yazılım gerekebilir. Çok sayıda Windows ve Mac işletim sistemli bilgisayarlar için bu göreve aday program bulunmaktadır.

 CR Dosyası Açma İşlemi

 Windows'ta CR dosyası ile karşılaşılması durumunda ilk akla gelen seçenek bir program indirmektir. Fakat bazı kullanıcılar direkt olarak CR dosyası için program indirmek yerine bu dosyayı dönüştürmeyi planlıyorlar. Örneğin mp3, mp4 ya da avi dosyasını bu uzantı ile değiştiriyorlar. Bu sayede görüntülenme gerçekleşiyor.

 CR Dosyası Açma Programı

 Program indirerek CR dosyası açmak isteyenler içinse File Magic programı en ideali. Bu program sayesinde istenilen CR dosyası birkaç dakika içerisinde görüntülenebiliyor. File Magic indirildikten sonra CR dosyası File Magic sisteminin içine sürüklenerek ya da seçilerek aktarılır. Ardından da CR dosyası dönüşüm süreci başlar. Maksimum birkaç dakika alan sürecin ardından CR dosyası sorunsuz bir şekilde görüntülenir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!