Çoklu görüntülü görüşme imkanı

Güncelleme Tarihi:

Çoklu görüntülü görüşme imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 11:10

Skype, bugün CES 2011 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tüketicilere ve kurumlara yönelik çoklu görüntülü görüşme özelliğini resmi olarak kullanıma sundu.

Haberin Devamı

İster görüntülü bir konuşma aracılığıyla ailenizi bir araya getirmek, isterse farklı coğrafyalardaki iş arkadaşlarınızla daha iyi iletişim kurmak için; çoklu görüntülü görüşme sayesinde 3 veya daha fazla kişi tek bir görüntülü aramada kolayca bir araya gelebiliyor. Görüntülü görüşmeler, 2010’un ikinci yarısında Skype’tan Skype’a yapılan görüşmelerin yaklaşık olarak %41,5’ini oluşturdu.

Çoklu görüntülü görüşme, canlı chat destek hattı ile birlikte günlüğü abonelikte 4.99, aylık olarak ise 8.99 Dolar karşılığında Skype’ın yeni Premium paketinin bir parçası olarak sunuluyor. İlk bir ay içinde çoklu görüntülü görüşme için abonelik alan Skype kullanıcıları, 3 ve 12 aylık abonelik paketlerinden %33 indirimle faydalanabilecek. Yeni kullanıcıların 7 gün süreyle ücretsiz deneyebileceği çoklu görüntülü görüşme özelliği, abone olmayı seçen kullanıcılara ise HD özellikli bir webcam’i %25 indirimle satın alma şansı verecek.

Çoklu görüntülü görüşme özelliği, birçok özelliği kapatma veya ayarlama imkanı vererek şirketlere ofislerinde Skype’ın nasıl kullanıldığı konusunda kontrol imkanı tanıyan ve bir masaüstü uygulaması olan Skype’ın yeni “Business” sürümünde de mevcut. Çoklu görüntülü arama sayesinde şirketler kolaylıkla gerçek zamanlı, yüz yüze toplantılar gerçekleştirebilir, işbirliğine ve yaratıcılığa izin veren bir şekilde çalışabilirler. Skype Manager kullanmakta olan ve çoklu görüntülü görüşme abonesi olmak isteyen şirketler de 3 veya 12 aylık abonelik paketlerini %33 indirimle satın alabilecekler. Ayrıca, bir mikrofonlu kulaklık ve hoparlör setinde de %15 indirim fırsatından faydalanabilecekler.

Haberin Devamı

Çoklu görüntülü görüşme; aileleri, arkadaşları ve iş arkadaşlarını şimdiye kadar hiç görülmemiş bir şekilde yakınlaştırdı. Örneğin; 6 yıldır görüşememiş İspanyol bir aile tekrardan bir araya geldi, Global Learning Exchange adlı kurum Singapur ve Bakersfield-Kaliforniya’daki okul sınıflarını bir araya getirdi, ePromos gibi şirketler uzaklardaki çalışanları ve tedarikçileriyle daha verimli bir şekilde çalışabildi.

Haberin Devamı

Çoklu bir görüntülü görüşme başlatmak için, aramaya katılacak tarafların sadece birinin 7 günlük deneme aboneliğinden faydalanıyor olması veya günlük ya da aylık bir abonelik paketi sahibi olması ve Windows için Skype 5.1 sürümünü kullanması yeterli oluyor. Görüşmenin tüm katılımcılara görüntülü olması için, herkesin en azından Mac veya Windows için mevcut olan 5.0 sürümünü kullanıyor olmaları gerekiyor. Sadece iki kullanıcı arasında gerçekleştirilecek görüntülü görüşmeler, ücretsiz bir ürün olarak sunulmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!