Cerebrum Tech ve Mipo iş birliği yapay zekayı ceplere taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Cerebrum Tech ve Mipo iş birliği yapay zekayı ceplere taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 14:07

Yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech ile yerli akıllı telefon üreticisi MİPO, şirketin mayıs ayında piyasaya süreceği orta ve üst segment akıllı telefon modellerinde iş birliğine gidiyor. Cerebrum Tech’in Türkiye’nin ilk 3 boyutlu avatarla tasarladığı yapay zekalı asistanı Cere, MİPO akıllı telefonlarda ücretsiz Pro sürümüyle kullanıcıya sunulacak.

Haberin Devamı

Yapay zeka, oyun ve web3 üzerine faaliyet gösteren yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech ile yerli akıllı telefon üreticisi MİPO, yapay zekayı akıllı cihazlara taşıyacak iş birliğine imza attıklarını duyurdu. Mayıs ayında üst segment M46 Plus ve amiral gemisi M59 modellerini piyasaya sürmeye hazırlanan MİPO, hem bu yeni akıllı telefon modellerinde hem de piyasadaki mevcut telefonlarında Cerebrum Tech tarafından geliştirilen yapay zekalı asistan uygulaması Cere’yi 1 aylık ücretsiz pro sürümüyle müşterilerini sunacak.

Büyük dil modellemeleri (LLM) temel alınarak geliştirilen Cere, her yaştan kullanıcıların günlük hayatta merak ettiği tüm sorulara yanıt üretebilen bir yapay zekalı sohbet arkadaşı olarak tasarlandı. Türkiye’nin ilk 3 boyutlu avatara sahip yapay zeka uygulaması olarak dikkat çeken Cere, bir yıl gibi kısa sürede 890 bin bireysel ve kurumsal kullanıcıya ulaştı.

Haberin Devamı

Mipo ailesinin akıllı telefonları, Turkcell ve Vodafone mağazalarında, online satış noktalarında ve www.mipo.com.tr’den satışa sunuluyor. Mipo’nun teknik servis desteği ise KVK ve Ouno üzerinden sağlanıyor.

Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr.R.Erdem Erkul ‘’Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zekası Cere ile Türkiye’nin yerli telefon markalarından Mipo’nun arasındaki bu iş birliği ülkemizin sektördeki yerini sağlamlaştırması açısından çok kıymetli. Bu iş birliği bizlere artık yapay zekanın insan hayatında yerini aldığını ve bir ihtiyaç haline geldiğini kanıtlar nitelikte. Yapay zekanın insan hayatını kolaylaştırması hedefiyle yapılan bu ve benzeri çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Mipo Yönetim Kurulu Başkanı Emir Aral, "Mipo olarak ana odağımız teknoloji üreterek katma değer sağlamak ve yeni istihdam alanları oluşturmak. 40 yıllık sektör tecrübemizin sağladığı yetkinlik ve donanım bugün bize yeni ürünler üretme fırsatını verdi. Sadece cep telefonu üretmekle kalmayıp, yakın zamanda farklı teknolojik ürünlerimizi de tüketicilere sunmayı planlıyor, Türkiye’nin en çok tercih edilen telefon markalarından biri olmayı hedefliyoruz. 2024 yılı bu anlamda hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimiz tam bir atılım yılı olacak diyebiliriz. Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz yeni ürünlerimizi piyasaya sürmeye ve teknoloji yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!