Cem Yılmaz'ın takipçilerinin yarısı sahte

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmazın takipçilerinin yarısı sahte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 14:01

Twitter hesaplarındaki sahte takipçileri bulduğunu iddia eden Fakers, Cem Yılmaz'ın takipçilerinin yarısının sahte profil olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Twitter hesabınız var ve her geçen gün takipçilerinizin sayısı artıyor. Peki ama sizi takip edenlerin kaçı gerçek kaçı sahte?

Twitter'da bu amaç doğrultusunda geliştirilen Fakers isimli uygulama, Twitter hesaplarını kontrol ederek takip edenlerin sahte olup olmadığını anlıyor. Peki bu nasıl oluyor?

SAHTE HESABI NASIL ANLIYOR

Uygulamanın iddiasına göre Twitter'da yüzlerce kişiyi takip eden ancak hiç takipçisi olmayan hesapların sahte olma ihtimali oldukça yüksek. Ancak uygulama bununla da yetinmiyor ve "aktif olmayan" kısmı altında uzun zamandır twit atmayan hesapları tespit ediyor.

FAKERS'A GÖRE CEM YILMAZ'IN TAKİPÇİLERİNİN YARISI SAHTE

2 milyon 665 bin takipçisi olan ünlü şovmen Cem Yılmaz'ın Twitter hesabına bu uygulamayla bakıldığında ortaya çıkan sonuç oldukça şaşırtıcı. Yılmaz'ın takipçilerinin yarısı sahte görünürken, yüzde 31'lik kısımda kalanlar ise Twitter hesabını hiç kullanmıyor.

1 milyon 778 bin takipçisi olan Hülya Avşar'ın Twitter hesabını takip edenlerin yüzde 51'i sahteyken, sadece yüzde 9'u gerçek takipçi olarak görünüyor.

Cem Yılmazın takipçilerinin yarısı sahte
İşte programın Cem Yılmaz'la ilgili verdiği sonuç sayfası

PROGRAM NASIL KURULUR

Fakers isimli uygulamayı buradan Twitter hesabınıza ekliyorsunuz. Ardından arama çubuğuna kendi hesabınız dahil her hesabı aratabiliyorsunuz.

NOT: Uygulama her ne kadar şifrenizi ve kişisel bilgilerinizi kontrol etmediğini söylese de, hurriyet.com.tr uygulamanın kurulması sonrasında yaşanacak herhangi bir sorundan sorumlu değildir.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!