Büyük fuar başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyük fuar başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 00:21

Bu yıl 11’inci kez kapılarını açan CeBIT Bilişim Eurasia’da teknoloji şovu başladı. 6-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuara binin üzerinde firma katılıyor.

Haberin Devamı

ONBİNLERCE teknolojiseverin beklediği iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, 11’inci kez kapılarını açtı. 6-10 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarın 6 milyar dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor. Binin üzerinde firmanın katılacağı fuara ‘akıllı kentler’ damgasını vuracak. CeBIT Bilişim Eurasia’da aralarında Siemens, IBM, Oracle, Motorola gibi isimlerin de bulunduğu binin üzerinde şirket, kurumsal çözümlerini sunuyor. Fuarda 5 gün boyunca en yeni teknolojiye sahip televizyonlardan dizüstü bilgisayarlara, dijital fotoğraf makinelerinden kameralara, dijital eğlence ürünlerinden, donanım, yazılım ve çevre birimlerine kadar binlerce yeni ürün ve hizmet tanıtılacak. Fuarın sponsorluğunu bu yıl da uydu operatörü Türksat yapıyor. 6 milyar dolar iş hacmi Bu yıl Dış Ticaret Müsteşarlığı ilk kez CeBIT Bilişim Eurasia’ya destek verdi.

‘Uluslararası Satın Alma Heyetleri Programı’ kapsamında 58 farklı hedef ülkeden satın alma heyetinin davet edildiği fuarda, bu yıl 6 milyar Euro’luk iş hacmi gerçekleşmesi bekleniyor. CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer, geçen yılki fuarda 5 milyar Euro olan iş hacminin bu yıl 6 milyar Euro’ya çıkacağını tahmin ettiklerini belirterek, bu iş hacminin yaklaşık yüzde 80’inin yurtiçi, yüzde 20’sinin ise yurtdışı kaynaklı olmasının beklendiğini söyledi. Özer, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın (DTM) yurtiçinde düzenlenen fuarlara, uygun gördüğü takdirde yurtdışından alım heyetleri getirdiğini ve bu yıl CeBIT’e de böyle bir destek sağlandığını ifade ederek, ABD, Meksika, Peru, Brezilya, Endonezya, Tanzanya, Kenya, Senegal, Yunanistan, İtalya’nın da aralarında bulunduğu toplam 58 hedef ülke belirlendiğini dile getirdi.

Akıllı kent uygulaması Murat Özer, geçtiğimiz yıllarda var olan iş dünyası ve dijital yaşam ana bölümlerine eklenen kamu sektörü bölümü altında bu yıl ilk kez ‘akıllı kent uygulamalarının’ lanse edileceğini de belirtti. CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda, büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projelerle aktarılacak. Fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün katılımcılarla paylaşılması sağlanacak. Bilgiler; Ortadoğu, Kuzey Afrika, BDT ülkelerinden, Türkiye’nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden il özel idarelerinden sorumlu yöneticiler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.

FUAR BİLGİLERİ

Fuar tarihi
6 Ekim Çarşamba -10 Ekim Pazar

Haberin Devamı

Fuar ziyaret saatleri
6,7,8,9 Ekim: 10:30-19:00
10 Ekim: 10:30-18:30

Haberin Devamı

Fuar bileti fiyatı: 20 TL (günlük)
İndirimli grup öğrenci fiyatı (10 kişi ve üzeri): 10 TL (günlük)

-15 yaş altı çocuklar fuar alanını tek başına ziyaret edemiyor.

-Fuar biletleri fuar alanından satın alınabiliyor.

-Ulaşım için metrobüslerden faydalanılabiliyor. Metrobüs hattı Söğütlüçeşme-Zincirlikuyu-Avcılar arasında hizmet veriyor.

-Fuar alanı İstanbul Atatürk Havaalanı’nın 15 dakika mesafesinde.

-Avcılar’dan 1 bilet karşılığı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ne İETT Otobüsleri ring sefer yapıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!