Bizim Mucitler yarışması başladı

Güncelleme Tarihi:

Bizim Mucitler yarışması başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 12:51

ATO, Kanal D, Ankara Patent Bürosu ve ODTÜ işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın ikincisi bugün başladı.

Haberin Devamı

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Demirören Grubu, Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Meteksan Sistem'in sponsorluğunda gerçekleşecek yarışmaya katılmak isteyenler, ATO ve Kanal D'nin internet sitesinden başvuruda bulunabilecekler. Başvuruların ön incelemesini ODTÜ'nden uzman bir heyet yapacak. ODTÜ'nün incelemesinden geçen projeler, yarı finallerin yapılacağı üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan kurul tarafından ön elemeye tabi tutulacak. Kurulun seçtiği 7 proje yarı finalde yarışacak.

Yarışmanın yarı finalleri 6 ilde gerçekleştirilecek. İlk yarı final yarın Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde yapılacak. Eskişehir'deki yarı finalde “Güneş Enerjili Araba, Fındığı Yeşil Kabuğundan Ayırma Makinesi, Mum Atma Cihazı, Sıcak Su Tesisat Cihazı, Canlı Kitap ve Digital İris” adlı projeler yarışacak.
Yarı finallerin yapılacağı diğer iller ve tarihleri ise şöyle: 14 Mayıs Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, 21 Mayıs İstanbul Teknik Üniversitesi, 28 Mayıs İzmir 9 Eylül Üniversitesi, 4 Haziran Gaziantep Üniversitesi, 11 Haziran Erzurum Atatürk Üniversitesi.

Yarışmada yarı finali geçen adaylar, 18 Haziran'da yapılacak finale katılmaya hak kazanacaklar.


150.000 YTL ödül
Yarışmada birinciye 150 bin YTL, ikinciye 50 bin YTL, üçüncüye ise 25 bin YTL verilecek. Yarı final birincileri ise 10 bin YTL ile ödüllendirilecek. Yarı final ikinci ve üçüncülerine de birer dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

Bizim Mucitler Yarışması'nda geçen yıl, Kayısı Çekirdeği Çıkarma Makinası ile ilkokul mezunu Nihat Çelik birinci olmuştu. ODTÜ'den Sanal Güvenlik Sistemi projesi ikinci, yine ODTÜ'den Kızılötesi Lazer İşaretçisi üçüncü seçilmişti. ATO Başkanı Sinan Aygün de yeni projesi ve fikri olan herkesi yarışmaya katılmaya davet etti.

Türkiye'nin geleceğinin yüksek teknolojiye bağlı olduğunu belirten Aygün, “Teknoloji çağında tarım ürünleri satarak büyüyemeyiz. Türkiye'nin parlak fikirlere, yeni projelere, yüksek teknolojiye ihtiyacı var” dedi. Aygün, yarışmanın amacının, yenilikçi fikir ve projeleri bulup çıkarmak olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!