Bir işletim sistemi daha

Güncelleme Tarihi:

Bir işletim sistemi daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 09:23

Ne Android, ne iOS ne de Windows: İşte tablet PC'leri uçurmaya hazırlanan sürpriz işletim sistemi...

Haberin Devamı

Tablet Pc'lerin ardı arkası kesilmiyor. Apple'ın iOS'u ile renklenen sektör, artık benzerlerinden daha farklı bir yapıya sahip olan Ubuntu işletim sismiyle tanışmaya hazırlanıyor.

2011 yılının ilk aylarında kullanıcılarla buluşması beklenen Ubuntu işletim sistemli tabletler, Çin tabanlı haber kaynakları tarafından sızdırıldı. Skyes'ın isimini bile söylemediği kaynağa göre bu cihazın; 1.6 GHz Atom işlemciye, 2GB RAM'e ve 32 GB SSD'ye sahip olacağı piyasaya sızdırılan diğer bilgiler arasında yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan son açıklamadaysa cihazın; 10.1 inç dokunmatik bir ekrana, dahili bir web camerasına sahip olacağına değinildi. Pek tabii özellikler bu kadarla da kalmadı; opsiyonel olarak kullanılabilecek 3G bağlantısı, yetmezmiş gibi iki adet USB port'u, Wi-Fi, Bluetooth ve HDMI bağlantı noktaları bu yeni cihazda kendilerine yer bulacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Ubuntu tablet'in beraberinde getireceği son yenilikse; cihazın üzerinde belirecek tam takım bir klavye olması. iPad'den sıkılanlara duyurulur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!