Binlerce Electronic Arts Origin hesabı tehlike altında

Güncelleme Tarihi:

Binlerce Electronic Arts Origin hesabı tehlike altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 08:17

Steam'in en büyük rakiplerinden olan Electronic Arts'ın dijital oyun dağıtım platformu Origin'de tehlike çanları çalıyor. Binlerce Origin hesabı çalındı mı?

Haberin Devamı

Dün yayınlanan ve daha sonra kaldırılan bir Pastebin dökümanı içinde 3 binden fazla EA Origin hesabının bilgilerinin yer aldığı açıklandı. CSO Online'da yayınlanan bilgilere göre Pastebin'de sergilenen bu data dökümü, kullanıcı adları A-F arasında olan yüzlerce Origin hesabına ait oyunların bilgileri, mail adresi ve şifreleri içeriyor.

EA'in eski topluluk yöneticisi Sam Houston'a göre bu, değerli hesapları çalmaya yönelik olan ve tekrarlanabilecek bir saldırıya işaret ediyor olabileceği gibi, EA'in bir şeylere reaksiyonunu test etmek için bir "ön çalışmaya" işaret ediyor da olabilir.

Binlerce Electronic Arts Origin hesabı tehlike altında


Electronic Arts'ın Kurumsal İletişim Direktörü John Reseburg ise bu dökümanın sistemlerine sızarak elde edilip edilmediği konusunda ellerinde henüz net bir veri olmadığını söyledi ve "sızdırılan" hesapların sadece küçük bir bölümünün aktif olarak kullanılan hesaplar olduğuna vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Pek çok insan artık binlerce dolar değerinde Steam veya Origin hesaplarına sahip ve bu hesapların önümüzdeki dönemde daha fazla tehdit altında olacağını şimdiden öngörmek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!