Beyninizi hack'leyip telefonunuzun PIN kodunu çalabilirler

Güncelleme Tarihi:

Beyninizi hackleyip telefonunuzun PIN kodunu çalabilirler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 09:00

Aklınızın bir köşesinde sır gibi sakladığınız bilgiler, gerçekten de güvende mi? Araştırmacılara göre aklınızdaki kart şifrenizin veya bilgisayarınızın şifresinin çalınması mümkün olabilir.

Haberin Devamı

Kaliforniya Üniversitesi, Cenevre Üniversitesi ve Oxford Üniversitesinden araştırmacılar, bu sorunun cevabını bu ayın başında 21. USENIX Güvenlik Sempozyumu'nda verdiler. Araştırma, P300 beyin sinyali üzerinde yoğunlaşıyor. Bu sinyal, genellikle "anlamlı bir şey olduğunda" veriliyor ve bugün için yalan makinelerinde kullanılıyor.

Beyin dalgalarını gösteren Emotiv kulaklıklarını kullanan 28 denek üzerinde yapılan testte kişilere bir takım sorular sorulurken rakamlar, banka kartları, ATM'ler ve insan yüzleri gösterilmiş. Bu sırada deneklerin beyin dalgaları sinyal işleme yazılımı ile taranmış. Testlerde ortaya çıkarılan özel bilgilerin yüzde 15-40'ının rastgele ve belirsiz olduğu söyleniyor. Bununla birlikte araştırmacılar, yakalanan sinyallerin kişinin banka kartı, PIN numarası gibi kişisel bilgileri ortaya çıkarabileceğini söylüyor.

Araştırmacılar, elde edilen verilerin oldukça karışık olduğunu, ancak bu veriler sayesinde tamamen rastgele

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!