Batman: Arkham Knight’ın PC versiyonunda yeni hayal kırıklıkları

Güncelleme Tarihi:

Batman: Arkham Knight’ın PC versiyonunda yeni hayal kırıklıkları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 11:07

Batman’in Arkham serisinin en fazla beklenen, en büyük bütçeli, en karanlık ve en büyük oyunu nihayet piyasaya çıktı. Warner Bros'un E3 fuarında gösterdiği oynanış videosu bu açıdan hepimizi olumlu anlamda ters köşeye yatırdı diyebiliriz. Oyundaki fps mekanikleri, grafiklerin kalitesi ve diğer tüm detaylar tam da beklediğimiz gibiydi aslında, derken aksilikler başladı.

Haberin Devamı

Oyunun Batmobile Collector’s Edition versiyonunun, içerikte bulunacak Batmobile modelinin kalite açısından bekleneni karşılayamaması üzerine iptaliyle başlayan aksilikler, PC versiyonunun çok ciddi, oynanışı ciddi şekilde etkileyen performans problemleri ile karşılaşması üzerine ayyuka çıktı. Binlerce lira değerinde sistemlerde dahi çok ciddi problemler yaşayan oyun nihayet PC’den satın almış oyuncuların paralarını iade taleplerinde bulunmaya başlamaları üzerine geçici de olsa Steam’den kaldırıldı. Warner Bros’un açıklamasına göre oyunun PC versiyonu “sorunlara odaklanabilme adına” satıştan geri çekildi.

Batman: Arkham Knight’ın PC versiyonunda yeni hayal kırıklıkları


Oyunun konsol versiyonlarının çok yüksek puanlar alması oyunun kalitesini kanıtlıyor olsa da PC versiyonunu tercih eden kullanıcıları üzecek detaylar bitmek bilmiyor. GTA V’te örneğini gördüğümüz gibi, günümüzde ortalama bir PC’nin sistem ve grafik işleme gücü yeni nesil konsolların çok ötesinde ve bu da PC oyuncularını grafik ve detay anlamında şanslı kılıyor, yani en azından Batman: Arkham Knight’a kadar öyleydi.

Geçtiğimiz iki günde oyuncuların fark ettiği en önemli durumlardan biri maalesef PC versiyonunun, beklentinin aksine PS4 versiyonundaki bazı grafiksel detaylardan yoksun olması. Kulağa inanılmaz gibi geliyor ama bu gerçek ve Warner Bros’un oyunun PC versiyonunu nasıl aceleye getirdiğinin de bir başka kanıtı.

Batman: Arkham Knight’ın PC versiyonunda yeni hayal kırıklıkları


“Ambient Occlusion” ve “Depth of Field” gibi önemli grafiksel detayların PC versiyonunde detune edilmiş olması bir tarafa, bilgisayar kullanıcıları çok daha basit yağmur efektleri ve Batman’in siyah giysisi üzerinde etkisini göremeyeceğiniz çok daha basit yağmur damlaları ile karşılaşacak.

Batman: Arkham Knight’ın PC versiyonunda yeni hayal kırıklıkları


Mortal Kombat 9, Mortal Kombat X ve Injustice’den sonra Warner Bros’dan kötü bir PC portu daha geldi ve gözüken o ki paralarını geri almak isteyen kullanıcıların (oyunun tüm kalitesine rağmen) sayısı da hiç de az değil. En azından sorun çözülene kadar Warner Bros’da buna yeşil ışık yakıyor.

BAKMADAN GEÇME!