Bak sen şu PC'nin yaptığına

Güncelleme Tarihi:

Bak sen şu PCnin yaptığına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 10:23

Bir PC'yi yavaş olmakla ya da sık sık çökmekle suçlayabilirsiniz; ama bu suçlama tarihte bir ilk...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, yerel bir sayfasında kullandığı "Photoshop faciası" fotoğraf nedeniyle ırkçı olmakla suçlanmış; ortalık bir anda karışmıştı. Aynı suçlama bu kez HP'nin başını ağrıtacak.

HP'nin yeni yazılımı PC webcam'lerinin, kullanıcı yüzünü takip etmesini sağlıyor. Ancak bir sorun var, HP'nin bu teknolojisi zencileri görmezden geliyor.

Normalde kullanıcıların arkadaşları ve aileleriyle konuşurken kadraj dışına çıkmasını engelleyen bu teknolojinin ilginç bir hatası keşfedildi. Desi isimli siyahi bir HP çalışanı, kameranın kendi yüzünü takip etmediğini farketti. Bozuk mu anlamak için beyaz tenli çalışma arkadaşı Wanda'yı çağırdı ve kameranın onu sorunsuzca takip ettiğini gördü!

Bu sorunu YouTube üzerinde de paylaşan Desi "Siyahlığım çerçeveye girer girmez kamera takibi bırakıyor" dedi. Desi gülerek "Kayda geçiyor ve söylüyorum: Hewlett-Packard bilgisayarlar ırkçı" dedi.

Haberin Devamı

HP ise bu duruma gülemiyor, Desi her ne kadar bu videoyu gülerek kaydettiyse de yurtdışında ırkçılık suçlamaları şirketler için büyük sorunlara yol açabiliyor.

HP'nin sosyal medya stratejisti, şirketin internet sitesindeki blogunda bu duruma açıklama getirdi:

"Yaptığımız her şey, dünyada etnik olarak çeşitlilik gösteren ve yaşayan ve çalışan bütün müşterilerimiz için daha yüksek kaliteli bir tecrübe sunduğumuzdan emin olmak üzerine odaklanmıştır. Bu yüzden bir sorun ortaya çıktığında ciddiye alıyoruz ve temel sebeplerini anlamak için çok çalışıyoruz. İş ortaklarımızla daha fazlasını öğrenmek için çalışmalarımız sürüyor. Kullandığımız teknoloji standart algoritmaları kullanarak gözler, yanakların üstü ve burun arasındaki kontrast farkının yoğunluğunu ölçerek çalışıyor. Kameranın yeterli ön ortam aydınlatması olmayan şartlarda görüş zorluğu çekmiş olabileceğine inanıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!