Applock Şifremi Unuttum Ve Ne Yapabilirim? Şifresiz Applock Kilidini Açma

Güncelleme Tarihi:

Applock Şifremi Unuttum Ve Ne Yapabilirim Şifresiz Applock Kilidini Açma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 14:55

Kilit (AppLock) ya da kısacası AppLock uygulaması ile birlikte en çok yaşanan sorunlardan birisi de önceden gizlenen AppLock uygulamasını yeniden geri getirememektir. Bu sorunun asıl kaynağı ise, AppLock uygulamasını gizlerken ekrana gelen uyarıları dikkatli bir şekilde okumamaktır. AppLock şifremi unuttum ve ne yapabilirim diyorsanız sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kilit (AppLock) uygulamasını telefonunuza yüklemek için tabletinizden ya da telefonunuzdan Google Play Store’da girerek arama bölümüne Kilit (AppLock) yazıp DoMobile yayıncıya ait olan uygulamayı indirmeniz gerekir. 

 AppLock Şifremi Unuttum ve Ne Yapabilirim? 

 Kilit (AppLock) uygulamasını telefonunuza ya da tabletinize yükledikten sonra ilk açtığınız da sizden bir desen ve kilit belirlemenizi ve daha sonrasında ise, onaylamanızı ister. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra da uygulama açılıyor. Buradan ana ekranda tabletinizdeki ya da telefonunuzdaki uygulamalar ve oyunlar da görünür. 

 AppLock uygulamasını her zaman desen kilidi ile kilitlemek zorunda da değilsiniz. İsterseniz açılışta karşınıza çıkan ekran kilidini de şifre olarak belirleyebilirsiniz. Yani AppLock uygulamasını da açarken desne yerine isterseniz şifre koyabilirsiniz. Aynı zamanda unuttuğunuz şifrenizi değiştirebilirsiniz. AppLock uygulamasını açarken 3-4 kere üst üste yanlış şifre ya da desen girdiğiniz zaman karşınıza bir uyarı çıkar. Aynı zamanda şifrenizi unutup unutmadığınızı soruyor. Eğer bu soruya evet derseniz, telefonunuzda kurulu olan Gmail adresi aracılığı ile şifrenizi kurtarmanız istenir. 

Haberin Devamı

 Kilit (AppLock) uygulamasının Güvenlik ayarları kısmında AppLock hesabınız için bir güvenlik sorusu ve başka bir güvenlik cevabı da belirleyebilirsiniz. Bu sayede şifrenizi unuttuğunuz zaman bu güvenlik sorusu ve cevabını kullanarak hesabınızı kurtarabilirsiniz. Eğer güvenlik sorusu ve cevabı oluşturmadıysanız ne “şifremi unuttum” demeniz gerekir. Sonrasında karşınıza gelen ekranda Gmail adresinize bir kurtarma kodu gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için karşınıza çıkan şifremi unuttum ekranında Gmail hesabınıza kod göndermeniz gerekir. Gmail hesabınıza giderek koda bakmanız gerekir. 

 Şifresiz AppLock Kilidini Açma 

 AppLock, Android'de uygulamalarınızı bir şifre aracılığı ile kilitleyebilir. Bu da hiç kimsenin doğru bir şifre olmadan fotoğraflara erişemeyeceği anlamına gelir. AppLock güvenliği çok sıkı olmasına rağmen, bazı durumlarda yine de atlayabilirsiniz. Şifresiz AppLock kilidini açmak için izlemeniz gereken bazı yollar vardır. Şifresiz AppLock'un kilidini açmanın 6 yöntemi vardır; 

Haberin Devamı

AppLock’u durdurmaya çalıştırmanız gerekir. 

Uygulama kullanım erişimini devre dışı bırakmanız gerekir. 

Parolanızı sıfırlamanız gerekir. 

AppLock’u kaldırma yöntemini tercih edebilirsiniz. 

Güvenli modda ön yükleme yapmanız gerekir. 

Tarayıcıda kilitli olan dosyalara erişmeniz gerekir. Bu sayede şifresiz kilit açabilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!