‘Apple Map’i kullanan motosikletçiler Avustralya’da kayboldu

Güncelleme Tarihi:

‘Apple Map’i kullanan motosikletçiler Avustralya’da kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 00:00

APPLE’ın ‘uğursuz’ harita uygulaması yeni bir skandalla daha imza attı. Avustralya’da Apple Maps kullanarak gezintiye çıkan onlarca motosikletçi, 70 kilometrelik bir sapmayla çöl arazide kayboldu. Avustralya polisi, harita uygulamasının kullanılmaması gerektiği çağrısında bulunurken, Apple CEO’su Tim Cook, bu konudaki başarısızlıklarını ‘Tamamen berbat ettik’ diyerek değerlendirdi.

Haberin Devamı

APPLE’ın iPhone 5 ile Eylül ayında kullanıma sunduğu iOS 6 işletim sistemiyle birlikte tanıttığı Apple Maps, şirketin başına bela açmaya devam ediyor. Apple CEO’su Tim Cook’un geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda harita konusunun yeniden sorulması üzerine “Tamamen berbat ettik” diyerek değerlendirdiği harita uygulaması, son bir kaç hafta içinde Avustralya’da onlarca motosikletlinin kaybolmasına neden oldu. Uygulamayı kullanarak bir şehre varmaya çalışan ama çöl arazide kaybolan 10’dan fazla motorcunun kurtarıldığını açıklayan Avustralya polisi, Apple Maps uygulaması yerine başka bir haritanın kullanılması gerektiğini söyledi.

70 KİLOMETRELİK SAPMA

Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en sorunlu ürün olarak tanımlanan ve aldığı yoğun eleştiri nedeniyle iOS işletim sisteminin baş mühendisi Scott Forstall’ın görevden alınmasına neden olan ‘uğursuz’ harita, yeni skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Avustralya’nın güneyindeki Victoria eyaletinde, onlarca motosiklet grubunun çöl arazide kaybolduktan 24 saat sonra bulunduğunu belirten Polis, motorcuların bulundukları zaman yanlarında az miktarda su ve yiyecek kaldığını bildirdi. Polis, motorcuların Victoria eyaletinin ortalarındaki bir kasabaya ulaşmaya çalıştıklarını, ancak kasaba yerine ulaşmak istedikleri yerden 70 kilometre ötedeki bir ulusal parka girdiklerini belirtti.

VAHİM SONUÇLAR DOĞURABİLİR

Apple Maps haritasının incelemeye alındığını anlatan Avustralya polisi, konuyla ilgili yaptığı araştırmada şunları söyledi: “Apple Maps üzerinde yaptığımız incelemede, motorcuların gitmek istediği Mildura kentinin, bulunduğu asıl noktadan 70 kilometre mesafede, Murray Sunset Ulusal Parkı’nın içinde göründüğünü fark ettik. Bu bölgede sıcaklık 46 dereceye kadar çıkabiliyor ve su kaynağı bulunmuyor. Çok daha vahim sonuçlar doğurabilecek ciddi bir durum yaşanabilirdi” dedi. Yetkililer, Mildura ve civarındaki bölgelere gidecek kişilerin, Apple Maps’teki sorunlar giderilinceye kadar başka harita uygulamaları ve basılı haritalardan yararlanmalarını istedi.

APPLE HATAYI DÜZELTTİ

Tüm bu olanların ardından Apple bir güncelleme yayınladı ve Mildura’nın konumunu düzeltti. Guardian, Apple Haritalar’ın park yanında başka bir Mildura göstermeye devam ettiğini, ancak bu kaydın arama sonuçlarında çıkmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

APPLE, Eylül ayında iO6 işletim sistemini sunduğunda, Google Maps uygulamasını bırakarak kendi harita uygulamasını öne çıkarmıştı. Ancak uygulamanın navigasyon sistemindeki eksikler, kullanıcıların büyük tepkisiyle karşılaştı. Apple CEO’su Tim Cook, Eylül sonunda bir açıklama yayımlayarak tüm kullanıcılardan özür dilemişti. Cook’un ardından yazılım müdürü Scott Forstall özür dilemeyi reddedince kovulmuş, Apple Maps birimini başındaki Richard Williamson ise geçtiğimiz ay işinden uzaklaştırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!