Apple Id Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim? Apple Kimliği (App Store) Şifresi Yenileme Ve Değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Apple Id Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim Apple Kimliği (App Store) Şifresi Yenileme Ve Değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 14:53

Apple kimliği, İOS sistemli telefonlar için oldukça önemlidir. Bundan dolayı Apple ID oldukça büyük bir önem taşır. Apple şifresi İTunes’a girerken, App Store’a girerken ya da Apple telefonları açmak için kullanmanız gereken şifrelerdir. Bazı durumlarda bu şifre unutulabilir ya da kullanıcılar hatalı şifreler girerek sıfırlama işlemi yapmak zorunda kalabilir. Sizler için Apple kimliği şifresi yenileme ve değiştirme hakkında tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Apple kimliğinize giriş yapamıyorsanız ya da şifrenizi değiştirmek istiyorsanız birkaç yöntem ile kolay bir şekilde şifrenizi değiştirebilirsiniz. 

 Apple ID Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim? 

 Güvenilir bir şifre değiştirme işlemi için mutlaka İOS sistemine sahip olan bir cihaz tercih ediniz. Mümkünse kendi cihazınızı tercih ediniz. Şifre değiştirme işlemi için yapmanız gereken işlemler ise şöyledir; 

Ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ardından adınız kısmına girin parola ve güvenlik kısmına tıklayın sonrasında ise parolayı değiştirin kısmına giriniz. 

İCloud kısmına giriş yaptıktan sonra eklediğiniz yeni parolayı giriniz sonrasında ise cihaza yüklediğiniz ana ekran şifresini giriniz. 

Ardından parola güncellemek için belirlenen diğer adımları izleyiniz. 

Haberin Devamı

Apple Kimliği Şifresi Yenileme ve Değiştirme 

 Apple menüsüne giriş yapınız bunun için bilgisayar sistemini tercih edebilirsiniz. Sonrasında sistem tercihlerine giriniz ve Apple Kimliği bölümüne tıklayınız. Parola ve güvenlik bölümüne giriş yapınız. Apple kimliği ve parolayı unuttunuz mu kısmına giriniz. Ardından ekran üzerinden geçen yönergeleri takip ediniz. Parolayı değiştir kısmına giriş yapınız, kilit için kullandığınız parolayı giriniz. Özellikle doğru bir koruma ile daha kolay bir şekilde parolanızı sıfırlayınız. 

 Özellikle kendi telefon numaranızı ve mail adresinizi kullanarak parolanızı sıfırlayabilirsiniz. Apple destek ile beraberde parolanızı veya tanıdığınız birinin cihazının şifrelerini sıfırlayabilirsiniz. Bunun için İOS sistemine sahip herhangi bir alet kullanabilirsiniz. Apple kimliğini sıfırlamak için Apple destek bölümüne giriş yapınız. Apple destek bölümünden, Apple kimliği sıfırlama işlemini yapabilirsiniz bunun için uygulayabileceğiniz adımlar ise şöyledir;

 Apple destek bölümü içerisinde bulunan konular bölgesinin altında olan parolalar ve güvenlik kısmına giriniz. 

Sonrasında ise Apple kimliği parolasını sıfırlama kısmına giriş yapınız. 

Ardından farklı Apple kimliği seçeneğine giriş yapınız. 

Apple kimliğinizi giriniz, ileri seçeneğine tıklayınız ardından Apple kimliği parolanızın değiştiğine dair onay bekleyiniz. 

Haberin Devamı

Bütün seçenekleri denemenize rağmen, Apple kimliğinizi değiştiremiyorsanız internet üzerinden iforgot.apple.com adresine giriş yapınız. Ardından Apple kimliğinizi unuttunuz mu kısmına giriniz. Parola sıfırlama seçeneğine giriş yapınız ve devam ediniz. Güvenlik sorularını tek tek yanıtlayınız. Doğrudan sıfırlama seçeneğini tercih ediniz. Ardından yeni şifreyi giriniz. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!